Izleti Koledar dogodkov

S PD Ribnica na Veliki Snežnik (1796m)

Kam: na VELIKI SNEŽNIK (1796m),razgledni osamelec nad prostranimi gozdovi
Kdaj: v soboto, 28. maja 2011 ob 6h z glavne avtobusne postaje pri cerkvi v Ribnici
Info: Marjana Rozman, M: 041-847-365

 

S PD Ribnica na
razgledni osamelec nad prostranimi gozdovi
Veliki Snežnik (1796m)

soboto, 28. maja 2011 ob 6h

Kdaj: v soboto, 28. maja 2011.
Odhod: ob 6. uri z glavne avtobusne postaje pri cerkvi v Ribnici.
Prevoz: organiziran.
Izhodišče poti: Leskova dolina (793 m).
Načrt poti: Leskova dolina (793 m) – Koča Draga Karolina Na V. Snežniku (1796 m) – V. Snežnik (1796 m) – Sviščaki (1242 m).
Zahtevnosti poti: LAHKA pot.
Čas hoje (okvirno): 7 ur.
Opis:
Ob cesti, ki nas pripelje do Leskove doline opazimo planinske smerne table za Snežnik, ki nas usmerijo na pešpot. Ta nas skozi pas gozda hitro pripelje do gozdne ceste, ki vodi v Lepi Dol. Cesto prečimo in nadaljujemo vzpon po markirani poti ter nato po kolovozu. Od križišča v Snežnika in Gašperjevega hriba smeri  naprej se cesta prične nekoliko strmeje vzpenjati, le-ta pa nas višje pripelje do izhodišča poti Gašperjev hrib – Snežnik. Pri omenjenem izhodišču zapustimo cesto ter vzpon nadaljujemo po markirani pešpoti v smeri Snežnika.
Pot naprej se sprva strmo vzpne po kolovozu, nato pa se položi ter se po nekaj minutah nadaljnje hoje spremeni v prijetno stezico, ki nas vodi po in ob neizrazitem grebenu. Pot nas kmalu pripelje do razgledne točke na Snežnik, le-ta pa se nato rahlo spusti in že stopimo v pas strnjenega gozda, kjer se pot prečno vzpenja. Višje nas pot pripelje na večji travnik, s katerega se nam odpre lep razgled na okoliško hribovje. Nato nekaj časa nadaljujemo po razglednem travnatem pobočju, zatem pa se pot vrne v gozd, kjer se prične strmo vzpenjati. Iz gozda kmalu preidemo med rušje, skozi katerega nadaljujemo vzpon po vse bolj razglednem pobočju. Sledi kratek spust in z leve se nam priključi malo obiskana pot od Grčovca.
Nadaljujemo v smeri Snežnika z vzponom po markirani poti, ki nas iz rušja pripelje na neporaščena vršna pobočja Snežnika. Tej vse bolj razgledni poti sledimo vse do vrha, ki ga dosežemo po nekaj minutah nadaljnje hoje.
Sestopili bomo preko Malega Snežnika na Sviščake.

Previden, varen korak naj bo naše vodilo vsepovsod. Na vrhu smo šele na polovici naše poti.

Potrebna oprema in dokumenti: Potrebna je primerna planinska oprema, pohodne palice, veljavna planinska izkaznica (plačana članarina PZS za tekoče leto), osebni dokument in varen korak.
Prijave z akontacijo: v torek pred pohodom, to je 24. maja, ob 19. uri, v pisarni PD Ribnica, Škrabčev trg 5, Ribnica.
Akontacija: 15 EUR se plača ob prijavi.
Vodja pohoda: Marjana Rozman, informacije na 041/ 847 365.

Srečno in varen korak,
PD Ribnica

Komentiraj