Izleti Koledar dogodkov

S PD Ribnica in PD Kočevje na RISNJAK (1528 m), SNJEŽNIK (1506 m) in JADRANOVO (0 m)

Kam: na RISNJAK (1528 m), SNJEŽNIK (1506 m) in JADRANOVO (0 m)
Kdaj: v soboto, 10. 7. 2010 ob 6h z glavne avtobusne postaje pri cerkvi v Ribnici
InfoPD Ribnica

RISNJAK (1528 m), SNJEŽNIK (1506 m) in JADRANOVO (0 m)


Planinsko društvo Ribnica in Planinsko društvo Kočevje vabita v soboto, 10. julija 2010 na  6. skupni pohod, tokrat na: RISNJAK (1528 m) – SNJEŽNIK (1506 m) in JADRANOVO (0 m), Hrvaška.


Odhod: bo ob 6. uri z glavne avtobusne postaje izpred cerkve v Ribnici.
Opis poti
Z avtobusom se bomo odpeljali preko mejnega prehoda PETRINA v osrčje Nacionalnega parka RISNJAK na izhodišče izleta – parkirišče VILJE. Od tam bomo pot nadaljevali peš skozi Medvedja vrata in se povzpeli mimo SCHLOSSERJEVEGA DOMA (1418 m) na VRH RISNJAKA (1528 m). Z vrha bomo sestopili nazaj do SCHLOSSERJEVEGA DOMA in se povzpeli še na SNJEŽNIK (1506 m). Sestopili bomo na PLATAK, kjer nas bo čakal avtobus, ki nas bo odpeljal na morje, v JADRANOVO (0 m), kjer je predvideno tudi kopanje. Povratek domov je predviden v poznih popoldanskih urah.

Zahtevnost: Tura je lahka in bo trajala predvidoma 5 – 6 ur. Pohod bo vodila Štefka ULE, vodnik PZS.
Okvirna cena izleta:  je 15,00 EUR (odvisno od števila prijav, v ceno je vštet prevoz in vstop v Nacionalni park RISNJAK).
Izhodišče poti: parkirišče Vilje (Nacionalni park Risnjak).
Prevoz: organiziran.
Potrebna oprema in dokumenti: Potrebna je primerna planinska oprema, zaščita pred soncem, hrana in pijača iz nahrbtnika, zložljive pohodne palice, veljavna planinska izkaznica (plačana članarina PZS), po želji kopalke in nekaj kun. Zaradi prestopa državne meje je potrebno obvezno imeti veljaven osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list).
Prijave: (za PD Ribnica) v torek, 6. julija ob 19. uri v pisarni PD Ribnica na Škrabčevem trgu 5 v Ribnici.
Akontacija: 15 EUR se plača ob prijavi.

Komentiraj