Koledar dogodkov

Predavanje in predstavitev nove knjige Janija Beleta: NEVARNO PROTI VRHOVOM

Jani Bele
Jani Bele

Kdaj: v četrtek, 7. decembra 2017, ob 18. uri.
Kje: v Miklovi dvorani Knjižnice Miklova hiša Ribnica
Info: VSTOP PROST

Knjižnica Miklova hiša in Planinsko društvo Ribnica  vas vabita na
predavanje in predstavitev nove knjige NEVARNO PROTI VRHOVOM
dolgoletnega gorskega reševalca in publicista JANIJA BELETA
v četrtek, 7. decembra 2017, ob 18. uri, Miklova hiša

Nevarno proti vrhovom

Nevarno proti vrhovom

Predstavitev knjige o nevarnostih v gorah z zanimivimi zgodbami in nasveti za ukrepanje v primerih nesreč ter pogovor z avtorjem.
Avtor je v obsežno in za ljubitelje gora tudi nadvse dragoceno delo strnil petdeset zgodb ljudi, ki so doživeli kakšno nevarnost, pa očividcev nesreč, gorskih reševalcev in lastnih izkušenj. Prek zgodb in doživetij spoznamo vse glavne vrste nevarnosti, na katere lahko naletimo pri naših vzponih v gorah.

Vrhunski alpinist Viki Grošelj je knjigo Janija Beleta Nevarno proti vrhovom označil kot: »… vseskozi zanimivo, napeto, mestoma tragično, pa tudi poučno branje, ki na nevsiljiv način prikazuje, kaj vse se nam v gorah lahko pripeti. Morda bo koga celo odvrnila od obiskovanja gorskega sveta. Veliki večini pa bo, kot dodatno znanje iz praktičnih izkušenj drugih, omogočila sprejemanje boljših odločitev in varnejši korak …«

O avtorju: Jani Bele je dolgoletni gorski reševalec pri GRS Ljubljana, alpinist, alpinistični inštruktor, publicist in avtor priročnika za varnejše gibanje v gorah Proti vrhovom, soavtor knjige Reševanje v gorah: sto let organiziranega gorskega reševanja v Sloveniji in avtor nove knjige Nevarno proti vrhovom.

Lepo vabljeni, vstop prost!
PD Ribnica

Komentiraj