Koledar dogodkov Ribnica

Plesna pripravnica 2013/14 – Balet z Ano Pucelj v Ribnici

V šolskem letu 2013/2014 preko Zavoda za vzgojno-izobraževalni, socialni in kulturni napredek VISK organiziramo učne ure za plesno pripravnico – program balet, za otroke v starosti od 6-9 let. Učne ure bodo trajale 60 min, enkrat tedensko v baletni dvorani ŠCR (galerija), predvidoma v času popoldanskega varstva.

25. septembra je bila brezplačna urica, kjer so mladi interesenti za balet in ples že poskusili prve gibe, starši pa so videli, kako bo program izvajan.

Prva redna ura baleta bo že v soboto, 5. oktobra 2013, ob 11. uri, v gornji galeriji (z ogledali, tik nad dvorano) Športnega centra Ribnica.

Balet

Balet

Vodila jih bo gdč. Ana Pucelj, ki znanje klasičnega baleta pridobiva v Plesnem epicentru v Ljubljani, pod mentorstvom balerine Maje Verčko. Ob tem pa se baletno izpopolnjuje tudi na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer opravlja izpite za pridobitev državno priznane baletne izobrazbe. V sklopu lastnega plesnega izobraževanja v Plesnem epicentru občasno vodi plesno pripravnico in skupino prvega razreda baletne šole ter tako pridobiva tudi izkušnje na področju pedagoškega dela z najmlajšimi.

CENA: 23,50 EUR/mesec/osebo *

 

ZAKAJ SE ODLOČITI ZA BALET?

Med 6. in 10. letom življenja se telesna rast upočasni, intenzivneje rastejo mišice, pospešen razvoj koordinacije gibanja pa predstavlja najprimernejši čas za začetek splošne gibalne vadbe oz. za intenzivno tehnično zahtevnejšo vadbo gibalnih aktivnosti (gimnastika balet, smučanje plavanje..), ki zahtevajo veliko naučenih vzorcev vedenja in jih v sami ontogenezi človekovega razvoja ne najdemo.

Plesne pripravnice – program balet v starosti 6-9 let krepijo ravno tiste mišične skupine (kasneje potrebne za pravilno plesanje baleta), ki so osnova tudi vsem ostalim gibalnim oz. športnim aktivnostim.

Dalje gibanje ob glasbi pripomore k ustvarjalnosti, estetskemu in umetniškemu izražanju, pomaga tudi sproščanju, obvladovanju in odpravljanju različnih blokad ter utrjuje povezave med telesnimi funkcijami in intelektom (razvija sposobnosti kot so zbranost, hitrost odzivanja in nadzor nad samim seboj).

Balet je umetniški ples, je visoko tehnična oblika umetniškega plesa in je s svojim širokim vplivom po svetu prispeval k mnogim osnovnim prvinam v drugih oblikah plesa. Baletni plesalci so tako zaradi specifičnega treninga sposobni praktično plesati katerikoli ples.

ZAVOD VISK

[oglas tip=”180×150″ p=”D”]Namen Zavoda VISK je, da s svojim delovanjem dopolnilno prispeva k dejavnosti vzgoje in izobraževanja, znanosti, kulture, športa, otroškega varstva, varstva okolja in drugih dejavnosti. V Zavodu VISK se zato trudimo širši okolici ponuditi nadstandardne programe, kot je plesna pripravnica – program balet in Montessori urice – dejavnosti za predšolske otroke po metodi Montessori pedagogike.

KONTAKT in PRIJAVE:
INFO: Marijana Korošec 031 373 503
Urška Duščak 041 483 369

* Po dogovoru bo s strani izvajalke otroke možno prevzeti 15-30 min pred začetkom vadbe v OŠ oz. vrtcu Ribnica in jih pospremiti v vadbene prostore.

Organizator si pridržuje pravico, da v primeru premajhne udeležbe programa ne organizira.

Komentiraj