Koledar dogodkov Ribnica

Gost aprilskega večera v skednju Škrabčeve domačije: Branko Đurić – Đuro

Kdaj: v četrtek, 5. aprila 2012, ob 19h
Kje: v skednju Škrabčeve domačije v Hrovači pri Ribnici
Info: T: 01/5816-308 M: 041-744-258

 

Gost aprilskega večera v skednju Škrabčeve domačije:
Branko Đurić – Đuro

v četrtek, 5. aprila 2012, ob 19h

Branko Đurić - Đuro

Branko Đurić - Đuro

Za navidezno robatostjo in včasih celo odrezavostjo se skriva rahločutna umetniška duša. O sebi pravi: »Đuro znotraj ni tako zabaven, kot je na zunaj!«

Ali priznani sarajevski filmski in televizijski igralec in režiser verjame v ljubezen na prvi pogled? Kakšen je ‘recept’ za pripravo trpke komedije, kot sta Kajmak in marmelada in Traktor, ljubezen in rock’n’roll? Kako lahko nauči Bosanec Slovence smejati se – in to celo samim sebi?

V besedno igro brez predvidenega konca se bo z zvezdo kultne serije iz osemdesetih Top lista nadrealista, ki se je po selitvi v Slovenijo povzpel na parnas naših humorističnih serij ter nekaj let kasneje zablestel tudi na svetovnih filmskih platnih, spustila Nina Orel, strokovnjakinja za odnose z javnostmi in novinarka.Vabljeni v skedenj Škrabčeve domačije v četrtek, 5. aprila 2012, ob 19. uri!

Branko Ðurić – Ðuro je v osemdesetih letih zaslovel s serijo Top lista nadrealista. Zaigral je v filmih Dom za vešanje, Kako je propao rokenrol, Kuduz in Nikogaršnja zemlja, režiral je dva izmed najbolj gledanih slovenskih filmov – Kajmak in marmelada ter Traktor, ljubezen in rock’n’roll, v katerih je odigral tudi glavni vlogi, nedavno pa je sodeloval z Angelino Jolie v njenem režiserskem prvencu V deželi krvi in medu. Đuro je znan tudi kot režiser komične serije Naša mala klinika, po duši pa je zapriseženi roker, član skupin CSH in Bombaj Štampa. Med jugoslovansko vojno se je Ðuro preselil v Slovenijo, kjer se je poročil s Tanjo Ribič, s katero imata dve hčerki in iz prejšnjega zakona sina Filipa. »Za vse, kar se mi je v življenju zgodilo, je kriv rock’n’roll. Celo novinarstvo, ki sem ga študiral, sem zamenjal za igro, ker sem se hotel približati rock’n’rollu,«  je dejal kultni umetnik v enem izmed intervjujev in dodal, da so dobri igralci v iskrenosti podobni pevcem bluesa ali dobrim rokerjem.

Komentiraj