Koledar dogodkov Ribnica

8. Grajski večer 2018: Orkester Mandolina Ljubljana

Orkester Mandolina Ljubljana
Orkester Mandolina Ljubljana

Kdaj: v petek, 24. avgust 2018, ob 20h
Kje: na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: Vstop prost!

8. Grajski večer 2018
Orkester Mandolina Ljubljana
petek, 24. avgust 2018, ob 20. uri v ribniškem Gradu

Ta petek, 24. avgusta ob 20. uri na grajskem odru gostimo izvrsten Orkester Mandolina Ljubljana (OML), ki je eden najbolj prepoznavnih slovenskih ljubiteljskih orkestrov, vsekakor pa najbolj znana slovenska skupina, ki si je izbrala mandolino za svoj glavni instrument. Samo v zadnjem desetletju je imel orkester številne koncerte tako doma kot v tujini (Italija, Hrvaška, Bolgarija, Nemčija, Španija, Francija in drugod). Njihov repertoar zajema originalne mandolinske skladbe za tako zasedbo, pa tudi glasbo klasičnih velikanov, ljudsko, etno in filmsko glasbo, seveda pa ne morejo niti mimo popularne pop, rock in podobne glasbe.

Doslej so izdali štiri uradne zgoščenke in nekaj videospotov, narejenih v sodelovaju z RTV Slovenija, na Youtubu pa lahko najdete številne video posnetke z njihovih premiernih koncertov, od katerih nekateri dosegajo odlično gledanost (posnetek skladbe Boter – ‘The Godfather,’ ima že skoraj 2 milijona ogledov).

Tudi na Grajskih večerih v Ribnici obljubljajo dobro zabavo in glasbo za vse generacije, za češnjo na vrhu torte pa bo poskrbel energični dirigent Andrej Zupan, sicer svetovno priznani klarinetist (tudi pedagog in dirigent), ki svoje glasbene vrline odlično dopolnjuje z vložki stand-up komika.

Več o Orkestru Mandolina Ljubljana najdete na Facebook-u in njihovi spletni strani www.mandolina.si.

Komentiraj