Koledar dogodkov Ribnica

7. Grajski večer 2018: The Moonlighting Orchestra

The Moonlighting Orchestra
The Moonlighting Orchestra

Kdaj: v petek, 17. avgust 2018, ob 20h
Kje: na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: Vstop prost!

7. Grajski večer 2018
The Moonlighting Orchestra
petek, 17. avgust2018, ob 20. uri v ribniškem Gradu

Kot se za jubilej spodobi (10 let) smo letos na ribniškem grajskem odru gostili vrsto znanih, priznanih in kvalitetnih glasbenikov, med katerimi so prejšnji petek še posebej navdušili gostje iz Rusije, Akademski orkester ruskih ljudskih inštrumentov Nekrasov, ki je pod okriljem ustanove Imago Sloveniae – Podoba Slovenije, ki letos obeležuje 30-letnico svojega glasbenega in kulturnega delovanja, poleg ljubljanskega gradu, nastopil tudi v Ribnici.

Do konca letošnjih Grajskih večerov sta ostala le še dva petka. Ta petek, 17. avgusta bo ob 20. uri v ribniškem gradu nastopil The Moonlighting Orchestra, osemnajstčlanska zasedba, ki deluje od leta 2003. V svoj program uvršča veliko glasbenih stilov, od bluesa, soula, evergreenov, ‘zlatih’ slovenskih popevk, jazza do funka in latina ter plesne glasbe. Močna pihalna sekcija omogoča, da izkušeni glasbeniki v svoj pester repertoar nemalokrat uvrščajo tudi znane jazzovske standarde in skladbe v ritmu swinga. Zagotovo pa svoje dodajo tudi vokalne skladbe, ki še samo poudarijo transparentnost izvedbe.

Repertoar, kvaliteta, predanost glasbi in izključno nastopi v živo so garancija, da ob nastopu nihče ne ostane ravnodušen.

Skladbe, ki kličejo po plesnem koraku, so skrbno izbrane za namen vsake prireditve, dogodka posebej. To je tudi ‘adut’ The Moonlighting orchestra; s svojim glasbenim znanjem se je orkester sposoben prilagoditi še tako specifičnemu dogodku, kot so Grajski večeri v Ribnici.

The Moonlighting Orchestra so opravili veliko delo na uspešni glasbeni poti Uroša Periča – belega Raya Charlesa, s katerim so sodelovali vrsto let.

Za umetniško delovanje že od začetka skrbita ustanovitelj orkestra, glasbenik in umetnik Albert Zaveršnik – Berti ter njegov sin Matevž Zaveršnik. Oba sta izjemna glasbenika, ki s svojo pojavo in ustvarjanjem v slovenskem glasbenem prostoru puščata nepozabne sledi in nas vedno znova navdušujeta z idejami, ki se kasneje udejanijo kot uspešni glasbeni projekti.

Partnerji Grajskih večerov so: Občina Ribnica, JSKD, Rokodelski center Ribnica, Imago Sloveniae – Podoba Slovenije.

Generalni pokrovitelj letošnjih Grajskih večerov je podjetje INOTHERM www.inotherm.si.

Komentiraj