Koledar dogodkov Ribnica

7. Grajski večer 2013: Mariachi International Alma de Mexico – večer mehiške glasbe

6. grajski večer 2013 - Juan Vasle
6. grajski večer 2013 - Juan Vasle

Kdaj: v petek, 16. avgust 2013, ob 20h
Kje: Na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: —

7. Grajski večer 2013

Mariachi International Alma de Mexico
večer mehiške glasbe

petek, 16. avgust 2013, ob 20. uri
v ribniškem Gradu

6. grajski večer 2013 - Juan Vasle

6. grajski večer 2013 – Juan Vasle

Ta petek bo v prijetnem hladu grajskega obzidja nastopila zasedba Mariachi International Alma de Mexico.

O Grajskih večerih si lahko več preberete na: www.turisticno-drustvo-ribnica.net, kjer je tudi foto galerija prejšnjih dogodkov.

Samo še nekaj je bolj mehiško kot Tequila. Mariachi! Seveda pa običajno ne gresta eden brez drugega. Mariachi in tequila sta najbolj znana zaščitna znaka Mehike in tudi zelo uspešna izvozna artikla te srednjeameriške države.

Mariachi izhaja iz države Jalisco, od koder prihaja tudi zasedba Mariachi International Alma de Mexico. Mariachi je več kot samo glasba. Je rezultat kulturne revolucije, izražen skozi skupino umetnikov, glasbenikov, oblečenih v unikatna tradicionalna mehiška oblačila. Mariachi je nekaj duhovnega, tradicionalnega, izvirnega, samo mehiškega.

Člani skupine Mariachi Internacional Alma de Mexico so bili izbrani po najstrožjih merilih in veljajo za najbolj nadarjene glasbenike države Jalisco. Namen tega izbora mariačev je predstaviti svetu najboljše in najbolj nadarjene poklicne mehiške glasbenike, ki glasbo nosijo v krvi že mnogo rodov, ter prek njih seznaniti svet s pristno, izvirno mehiško kulturo. Sloga Mariachiev ni mogoče posnemati, le pevec, ki mehiško glasbo čuti v krvi, bo pesem kakršna je El Rey zapel z dušo in srcem. Tega ne more storiti pevec balad, rock glasbe, operni pevec …

“Tudi pesem Cucurrucucú Paloma ne bo zvenela kot avtentična mehiška pesem, če jo zapoje izvajalec severnoameriške, andske ali evropske glasbe. Zahteva namreč poseben, izbran glas, ki ga v svojem mehiškem falzetu iz sebe lahko izvabi le rojen Mehikanec,” pove Armando Morales Lira, Mehičan, ki živi v Sloveniji in je svetovno znano zasedbo prvič pripeljal v Slovenijo leta 2010. Skupina je z Armandovo pomočjo gostovala tudi v Srbiji, Švici, Strasbourgu, v Franciji, Belgiji, na Hrvaškem in v Egiptu.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Razlogov, da doživite mehiški temperament je torej veliko, zato vabljeni v petek zvečer na edinstven dogodek in se prepustite zvokom trobent, violin, kitar, kiratonov in plunke ter z njimi prepevate znane uspešnice.

Vabljeni v petek, 16. avgusta, ob 20. uri v ribniški Grad!

Turistično društvo Ribnica

Komentiraj