Koledar dogodkov Ribnica

7. Grajski večer 2012: Večer dalmatinske glasbe – Klapa Mali grad Kamnik

Kdaj: v petek, 17. avgust 2012, ob 20h
Kje: Na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: Vstopnine ni!

Kdaj: v petek, 17. avgust 2012, ob 20h
Kje: Na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: Vstopnine ni!

7. Grajski večer 2012

Večer dalmatinske glasbe
Klapa Mali grad Kamnik

petek, 17. avgust 2012 ob 20h
Ribniški Grad

Klapa Mali grad Kamnik

Klapa Mali grad Kamnik

Pred nami sta le še dva letošnja petkova večera, večer dalmatinske glasbe in večer stand up komedije.  Najprej se bomo predajali spominom na poletne večere ob morju.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Glasbena zasedba, ki bo nastopila ta petek v pokritem avditoriji ribniškega Gradu si je nadela ime Klapa Mali grad in ne prihaja iz Dalmacije, kot bi pričakovali, ampak izpod kamniških planin. Čeprav klapa deluje v Kamniku, imajo v svojih vrstah člane iz Kamnika, Komende, Ljubljane, Radovljice in Metlike. Posebnost Klape Mali grad je, da nihče ni rojen na Hrvaškem in da se kljub temu z velikim veseljem in pevsko vnemo lotevajo tudi zahtevnejših in solistično naravnanih skladb, ki jih izbirajo in študirajo s pomočjo prijateljev iz Hrvaške. Njihov program, ki ga delno dopolnjujejo z instrumentalno podlago zajema tradicionalno dalmatinsko pesem in novejše skladbe, prirejene za tovrstne sestave.

V devetih letih delovanja imajo za seboj vrsto koncertov po Sloveniji, kot gostje večkrat nastopajo na Hrvaškem, prisluhnili so jim tudi na koncertu v Londonu. Posneli so samostojno zgoščenko, sodelovali v več radijskih in televizijskih oddajah, nastopali so tudi z najboljšimi hrvaškimi klapami v dvorani Tivoli in v Stožicah.

Komentiraj