Koledar dogodkov Ribnica

6. Grajski večer 2014: BARCELONA GYPSY KLEZMER ORCHESTRA

BARCELONA GYPSY KLEZMER ORCHESTRA
BARCELONA GYPSY KLEZMER ORCHESTRA

Kdaj: v petek, 8. avgust 2014, ob 20h
Kje: Na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: —

6. Grajski večer 2014

BARCELONA GYPSY KLEZMER ORCHESTRA
Mednarodni festival Poletje Imago Sloveniae

petek, 8. avgust 2014, ob 20. uri
v ribniškem Gradu

BARCELONA GYPSY KLEZMER ORCHESTRA

BARCELONA GYPSY KLEZMER ORCHESTRA

Po izjemnih julijskih Grajskih večerih, in vrhunskim akustičnim koncertom skupine DAN D prejšnji petek, vas tokrat vabimo na še en neponovljiv dogodek in sicer koncert mednarodne zasedbe BARCELONA GYPSY KLEZMER ORCHESTRA (Španija, Grčija, Italija, Francija, Srbija, Indija), ki ga gostimo v okviru mednarodnega glasbenega cikla Poletje Imago, ustanove Imago Sloveniae.

Člani zasedbe BARCELONA GYPSY KLEZMER ORCHESTRA so:

  • Robindro Nikolič, klarinet, vokal – Srbija, Indija
  • Mattia Schirosa, harmonika – Italija
  • Julien Chanal, kitara – Francija
  • Ivan Kovacevic, kontrabas – Srbija
  • Stelios Togias, tolkala – Grčija
  • Sandra Sangiao, vokal – Katalonija, Španija

Nomadski glasbeniki iz vseh koncev Evrope so združili moči in formirali skupino v Barceloni leta 2010. Začetek te združitve je bila serija skupnega preigravanja ciganskega jazza in balkanske glasbe. V teh glasbenih improvizacijah so ti posebni umetniki delili strast do eksperimentiranja v glasbi z uporabo tradicionalnega klezmer in ciganskega repertoarja, ter se razvili v kvalitetno glasbeno etno zasedbo.

Cilj glasbenikov z različnimi koreninami je ustvarjati  iskrene in drugačne reinterpretacije priljubljenih starih skladb, med katerimi so nekatere že skoraj pozabljene. Največ pozornosti posvečajo ciganski in klezmer glasbi, katerih korenine lahko najdemo v Romuniji, na Madžarskem, na Poljskem in na Bližnjem Vzhodu.

Med mnogimi koncerti, odigranimi na raznolikih prizoriščih barcelonske alternativne glasbene scene, neomajna energija skupine in njihove hkratne psihedelične interpretacije, pustijo nepozaben pečat med koncertno publiko.

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra so nedavno izdali prvi album z naslovom »Imbraca«, ki v romunskem prevodu pomeni »vkrcanje«.

Vabljeni v petek, 8. avgusta, ob 20. uri v ribniški Grad!

Turistično društvo Ribnica

Komentiraj