Koledar dogodkov Ribnica

6. Grajski večer 2012: Večer šansonov

Kdaj: v petek, 10. avgust 2012 ob 20h
Kje: Na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: Vstopnine ni!

Kdaj: v petek, 10. avgust 2012 ob 20h
Kje: Na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: Vstopnine ni!

6. Grajski večer 2012

Večer šansonov

petek, 10. avgust 2012 ob 20h
Ribniški Grad

Prireditveni prostor Graskih večerov v ribniškem Gradu

Prireditveni prostor Graskih večerov v ribniškem Gradu

Pred nami so le še trije letošnji petkovi večeri, za katere lahko z gotovostjo rečemo, da so v skladu s pričakovanji zelo uspeli, vsaj dosedanji. Zelo dober obisk, kakovosten, pester program, s katerim smo zadovoljili večino okusov so glavni aduti, s katerimi gremo v ‘olimpijskem duhu’ v finale. Pred nami so še: Večer šansonov, večer dalmatinske glasbe in za konec večer stand up komedije.

Ta petek se bomo v pokritem avditoriju ribniškega Gradu predajali žametnemu in prefinjenemu glasu Alenke Vidrih, ki jo gostimo v okviru projekta Imago Sloveniae.

[oglas tip=”250×250″ p=”D”]Alenka Vidrih velja za prav poseben profil kulturnega ustvarjalca. Je igralka in pevka, ki piše tudi glasbo, glasbena besedila ter scenarije in obenem deluje kot prevajalka, pedagoška delavka ter svetovalka. Njeno umetniško delovanje, odrsko izražanje in iskanje izraza ni vezano le na oblikovanje igralskih vlog. Znotraj svojih vlog v gledaliških predstavah vedno najde prostor za petje in tako uspešno združuje igralsko ter pevsko vokacijo.

Že Severjevo nagrado za študente si je prislužila prav z igralsko-pevskim nastopom v vlogi Claire v Genetovih Služkinjah. Njen izraz je izviren in produktiven, saj si svoje igralsko-pevske nastope zamisli kot nedeljive celote v katerih se mešajo elementi pevskega recitala, kabareta, muzikala in komedije. Pevski vložki so dramaturško utemeljeni deli uprizoritve v katerih se še dodatno kaže psihologija oziroma karakter junakinje.

Alenka Vidrih – vokal
Mirja Jeršič – harmonika in vokal
Lado Jakša – saksofon, klaviature in vokal
Dani Gančev – bas, klaviature

Vabljeni ta petek, 10. avgusta, ob 20. uri, v ribniški Grad!

Organizator dogodka:
Turistično društvo Ribnica

Vodja projekta:
Marko Modrej

Komentiraj