Koledar dogodkov Ribnica

5. Grajski večer 2017: Klapa Skala

Klapa Skala
Klapa Skala

Kdaj: v petek, 4. avgust 2017, ob 20h
Kje: na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: Vstop prost!

5. Grajski večer 2017
KLAPA SKALA
petek, 4. avgust 2017, ob 20. uri v ribniškem Gradu

Za nami je prva polovica letošnjih Grajskih večerov, ki so se iztekli nad pričakovanji. Zelo dober obisk, odlični izvajalci in predstave, ki kličejo po še.

Gledalcev ne bomo razočarali tudi v avgustu, ki ga ta petek, 4. avgusta, ob 20. uri odpira vse bolj popularna klapa Skala, slovenska klapa, ki je boljša od dalmatinskih.

Producent Bojan Šeruga, ki je napisal več kot 1.000 skladb in redno pobira nagrade na največjih festivalih, kot so Splitski festival in Zadar fest, dobil je preko 70 zlatih, platinastih in diamantnih plošč za prodajo v 30 letih glasbenega ustvarjanja in dolga leta ustvarja glasbo za Dalmatinske klape in izvajalce, med drugim je zadnjih 8 let sodeloval tudi s trogirskim slavčkom Vinkom Cocejem, je kriv za krasno skladbo Mala barka, ki jo je klapa Skala posnela v duetu s simpatično Darjo Gajšek.

V Bojanu je že dolgo klila želja, da bo ustvaril slovensko klapo, ki bo boljša od dalmatinskih. Vinko Coce mu je dan pred smrtjo rekel: »Bojan naredi slovensko klapo in naj pojejo pesmi, ki jih delaš meni, to je moja zadnja želja. Ni veliko avtorjev, ki to znajo. Ne dovoli, da ta lepa mediteranska glasba izgine v pozabo. Vsi resni avtorji so umrli, mladi pa se sramujejo komercialnih not. Ljudje to potrebujejo in želijo. To si zapomni.«

Bojan je ob tem dejal: »Priznam, da me je slovo od najboljšega prijatelja potrlo in eno leto sploh nisem ustvarjal. Vendar v meni so zvenele besede zaobljube, ki sem jo dal. In nekega dne se je zgodilo … nastala je klapa Skala.« Že s prvo pesmijo Tri dni sem ljubil je klapa Skala podrla rekord, saj so v izjemno kratkem času presegli 1.6 milijona ogledov omenjenega spota na Youtube.

Naslednji hit je bil skladba Mala barka, ki so ga posneli skupaj s pevko in TV voditeljico Darjo Gajšek. Snemanje dueta Mala barka je potekalo v izjemnem vzdušju, polnem elana, emocij in zanimivosti. »Darja je izjemna osebnost, preprosta in dobra pevka, s katero bi lahko delali v nedogled. Je vokalistka, ki je vodljiva in preprosta, a vedno ve kar hoče,« so povedali Šeruga in klapa Skala.

Člani Klape Skala so:
glavni vokal – Vlado Cverle
1 tenor – Gregor Kotnik
2 tenor – Urban Jager
bariton – Jernej Završnik
bas – Matic Kotnik

Klapa deluje po ključu ‘lepo nam je in kar delamo ljubimo.’ Klapa prihaja iz preprostih družin, zato so fantje preprosti, skromni in pravijo, da bodo takšni tudi ostali. V klapi so pustili dušo in srce. Glasbo, ki jo prepevajo tudi čutijo in to je formula do uspeha, še dodajajo.

Komentiraj