Koledar dogodkov Ribnica

5. Grajski večer 2014: Akustični DAN D “Tiho”

Dan D, Tiho
Dan D, Tiho

Kdaj: v petek, 1. avgust 2014, ob 20h
Kje: Na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: —

5. Grajski večer 2014

Akustični DAN D “Tiho”
večer rock glasbe

petek, 1. avgust 2014, ob 20. uri
v ribniškem Gradu

Dan D, Tiho

Dan D, Tiho

Po izjemnih julijskih Grajskih večerih, ko so v ribniškem Gradu nastopila Voroneška dekleta iz dvomilijonskega ruskega mesta Voronež in številne obiskovalce očarala z dodelano in barvito kostumsko podobo, ki sloni na ruski oblačilni dediščini, liričnih pesmih in plesu (tokratna zasedba je nastopila tudi na odprtju Olimpijskih iger letos v Sočiju), ko je vonj po mediteranu pričarala vrhunska klapa Gallus, ko je mlade vseh generacijnavdušil Zavod Bufeto, edina profesionalna ustanova, ki v Sloveniji goji in razvija klovnsko gledališče – sintezo klovnade, cirkusa in gledališča, in ko je prejšnji grad zaživel v plesih, značilnih za slovenske pokrajine, uprizorili so jih folklorne skupine: Tine Rožanc, Stična, Predgrad, Bloke ter domača Grmada, se bomo ta petek, 1. avgusta prepustili vrhunskim akustičnim zvokom skupine Dan D.

Popularna zasedba Dan D je leta 2012 presenetila z odmevno klubsko akustično turnejo, letos pa projekt predstavlja po slovenskih gradovih.

Akustična turneja ‘Tiho’ je bila obsežna in uspešna, saj je bila večina koncertov vnaprej razprodanih, a zanimanje za njihov intimni nastop, ki je navdušil že številne poslušalce, še vedno ne poneha.

Namesto manj varnega okolja že ustaljenih akustičnih (akustične kitare, boben, klavir ipd.), posegla po nekonvencionalnih, za današnji čas precej eksotičnih in ‘odštekanih’ glasbilih, (žlica, kuhalnica, ribežen, zvončki, bisernica, ukulele, bariton, steklenice …). Izvedbe že znanih pesmi so postale tako pristne, nezlagane in neposredne, da jih bodo poslušalci lahko spoznavali čisto od blizu v njihovi najbolj ‘slečeni’ formi. Več na: http://dan-d.net/tag/tiho/

Komentiraj