Koledar dogodkov Ribnica

4. Grajski večer 2015: Zasedba NOREIA

Zasedba NOREIA
Zasedba NOREIA

Kdaj: v petek, 24. julij 2015, ob 20h
Kje: na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: —

4. Grajski večer 2015
Zasedba NOREIA
Večer irske, škotske glasbe in plesa
petek, 24. julij 2015, ob 20. uri v ribniškem Gradu

Po uspelih prvih treh večerih, ko so številne obiskovalce razvneli Kranjci s pevko Steffy, vrhunska pevka Katja Koren z jazz triom in prejšnji teden Milan Pečovnik s Pidži country bandom, vabljeni na letošnji četrti Grajski večer, ki bo v petek, 24. julija, ob 20. uri v ribniškem Gradu. Tokrat se bomo z zasedbo Noreia predajali škotski in irski glasbi, ki bo obogatena z irskimi plesi.

V nadaljevanju bo prihodnji petek nastopila zasedba Šalša, ki bo s kubanskimi ritmi pričarala utrip Karibov, nato prihaja Shirlie Roden s simfoničnim orkestrom Cantabile, za njimi Rudi Bučar z Istrabendom …

NOREIA je štiričlanska zasedba izkušenih, prekaljenih mladih glasbenikov, ki preigravajo tradicionalne irske, škotske in bretonske pesmi, a ne vedno na povsem tradicionalen način.

Repertoar zasedbe predstavljajo tako živahne instrumentalne skladbe kot tudi umirjene in malce zasanjane balade. Seveda pa ne gre brez standardnih, pivsko-veseljaških pesmi. Kombinacija irske živahnosti in keltske zasanjanosti vas zagotovo ne bo pustila hladnih!

Zasedbo Noreia sestavljajo:
– Anej Ivanuša: irske piščali, galičanske dude, lesena flavta, vokal
– Ana Novak: violina, vokal
– Gašper Šinkovec: akustična kitara, harmonika, vokal
– Staš Milovanovič: bodhran, tolkala, vokal
– Stanči Škarja: kontrabas

V zadnjih treh letih delovanja je skupina Noreia zabeležila preko 200 nastopov. Poleg stalnega koncertiranja v pubih, kavarnah in pivnicah, se zasedba vedno pogosteje pojavlja tudi na festivalskih odrih, tako doma kot v tujini. Za njimi je uspešna turneja po Irski (2012) ter gostovanja na Hrvaškem, v Italiji (2014) in na Češkem (2015). V letu 2014 je skupina posnela svoj prvi album z naslovom ‘Step it out!’, na katerem lahko slišimo tradicionalno irsko glasbo v avtorskih preoblekah. V Ribnici se bo skupini pridružila tudi skupina izkušenih plesalcev in plesalk irskega plesa.

Komentiraj