Koledar dogodkov Ribnica

4. Grajski večer 2013: TEATER QUARTET

3.Grajski večer 2013 - Nuša Drašček in Tolkalisti MP3
3.Grajski večer 2013 - Nuša Drašček in Tolkalisti MP3

Kdaj: v petek, 26. julij 2013, ob 20h
Kje: Na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info:

4. Grajski večer 2013

V okviru projekta Imago Sloveniae (Podoba Slovenije – www.imagosloveniae.net )
v goste prihaja TEATER QUARTET

petek, 26. julij 2013, ob 20. uri
v ribniškem Gradu

Zvočna napoved dogodka

3.Grajski večer 2013 - Nuša Drašček in Tolkalisti MP3

3. Grajski večer 2013 – Nuša Drašček in Tolkalisti MP3

[oglas tip=”160×600″ p=”D”]Po izjemnih prvih treh letošnjih večerih, ko so v ribniškem Gradu nastopili Beloruski državni plesni ansambel Haroški (Koroški) in duo Aura iz Belorusje, gledališka skupina DramŠpil s premiero igre Na kmetih, vrhunska pevka Nuška Drašček Rojko s tolkalisti MP3 (foto v prilogi), se nam v petek obeta še en vrhunski večer.

V okviru projekta Imago Sloveniae (Podoba Slovenije – www.imagosloveniae.net ) v goste prihaja TEATER QUARTET (Tina Mozetič – violina, Dejan Mesec – harmonika, Marko Mozetič – kitara, Klemen Krajc – kontrabas).

»Teater Quartet« je ustvarjalno inovativni glasbeni tim, ki presega domišljijo že obstoječih glasbenih skupin in glasbenih konceptov.

Na pobudo  mladega in nadarjenega komponista in kitarista Marka Mozetiča so se zbrali štirje izjemni slovenski mladi glasbeniki, ki skupaj ustvarjajo prav posebna glasbena doživetja, kjer se srečata in prepletata virtuoznost in komedija.

Zasedbe, kot je »Teater quartet« v Sloveniji še ni, pa tudi ne drugod po svetu. Skladbe, ki jih izvaja »Teater quartet« so avtorske, pisane izključno za to zasedbo, ki s štirimi tako raznolikimi inštrumenti skrbijo za izredno zanimiv in všečen zvok.

Skupina glasbenikov, ki se podpisuje pod imenom »Teater quartet« v zasedbi kitara, violina, kontrabas in harmonika, sestavljajo akademsko izobraženi glasbeniki, z vrsto solističnih dosežkov in z obilico izkušenj v glasbenem izražanju v različnih glasbenih timih in žanrih. Z željo, da svojo kreativnost še bolj izrazijo, so se zbrali in sedaj uspešno sodelujejo ter ustvarjajo nadgradnjo že obstoječih glasbenih skupin z izvajanjem skladb, kjer se prepleta klasika, jazz in etno. S svojim žarom in pozitivno energijo sejejo strast do glasbe med  poslušalce in tako skrbijo, da se avtorska glasba in priredbe klasične glasbe, nastale pod peresom izvrstnega komponista in aranžerja Marka Mozetiča, približa širokemu spektru ljudi, saj je predstavljena na izviren, inovativen in rahlo humoren način.

Vabljeni v petek, 26. julija, ob 20. uri v ribniški Grad!

Komentiraj