Koledar dogodkov Ribnica

4. Grajski večer 2012: Večer tolkalistov – KUD Tolkalni trio MP3

Kdaj: v petek, 27. julij 2012 ob 20h
Kje: Na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: Vstopnine ni!

Kdaj: v petek, 27. julij 2012 ob 20h
Kje: Na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: Vstopnine ni!

4. Grajski večer 2012

VEČER TOLKALISTOV
KUD Tolkalni trio MP3

petek, 27. julij 2012 ob 20h
Ribniški Grad

Tolkalni trio MP3

Tolkalni trio MP3

 

Ta petek bo v ribniškem Gradu, ob 20. uri nastopil Trio MP3, ki deluje dobri dve leti. V tem času so nanizali več odprtij in samostojnih nastopov. Vsi trije člani so izšolani glasbeniki in dejavni tudi vsak zase, Maja kot timpanistka orkestra Slovenske vojske, Petra kot asistentka prof. za tolkala, na Akademiji za glasbo v Ljubljani (sodeluje z Orkestrom Slovenske Filharmonije, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, Orkestrom slovenske Policije, Orkestrom Slovenske Vojske, Pihalnim orkestrom Krka …) in Matija kot tolkalec v več zasedbah.

Njihov repertoar obsega tako priredbe kot tudi originalne skladbe za tolkala različnih slovenskih in tujih avtorjev, veliko priredb za trio tolkal člani pišejo sami …repertoar obsega dela za različne stvaritve in tehnike igranja tolkal, od melodičnih, do ritmičnih ter drugih zanimivih načinov igranja, denimo po telesu, mizi ipd.

Trio je nastopil na nekaj zelo odmevnih prireditvah, kot so: Liffe – mednarodni Ljubljanski filmski festival, Prireditev Trusted Brand …

Tolkalni trio MP3 sestavljajo:

MAJA POVŠE
Maja Povše se je tolkala začela učiti pri prof. Barbari Kresnik. Študij je nadaljevala na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, pri prof. Borisu Šurbku in ga z odliko zaključila junija 2003 na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri že imenovanem profesorju. Zaposlena je v Orkestru slovenske vojske kot tolkalistka, v Glasbeni šoli Ljubljana Moste-Polje pa kot profesorica tolkal. V času študija se je udeležila več tekmovanj, kjer je dosegla dobre rezultate. Izpopolnjevala se je pri priznanih profesorjih na seminarjih doma in v tujini (Hrvaška, Francija). Sodeluje z različnimi zasedbami (Slovenska Filharmonija, Simfonični orkester RTV Slovenije, Orkester ljubljanske Opere in Baleta, KOS DSS, pihalni orkestri, komorni sestavi in zbori) za koncertno in snemalno dejavnost.

PETRA VIDMAR
Petra Vidmar je pričela z glasbenim izobraževanjem z učenjem klavirja pri prof. Jožici Prus v Novem mestu. Po končani nižji glasbeni šoli klavirja se je odločila za tolkala pri prof. Miru Tomšiču, ki jo je pripravil za nadaljevanje na Srednji glasbeni in baletni šoli Ljubljana pri prof. Jerneju Šurbku, letos je pri prof. Borisu Šurbku na Akademiji za glasbo v Ljubljani diplomirala s posebno pohvalo. Petra sodeluje z mnogimi orkestri, kot so: Simfonični orkester RTV Slovenija, Orkester slovenske Filharmonije, Orkester slovenske vojske, Policijski orkester, Pihalni orkester Krka (z omenjenimi nastopa tudi kot solistka) in mnogimi drugimi. Petra je trikratna Prešernova nagrajenka za izvedbo del na tolkalih, na tekmovanjih pa niza vrsto odličnih uspehov.

MATIJA BARTOL
Matija Bartol je svoje glasbeno ustvarjanje pričel s klavirsko harmoniko, nato pa se je preusmeril na tolkala. Znanje tolkal je izpopolnjeval pri prof. Boštjanu Gradišku in prof. Josipu Mihelčiču, zadnje čase pa se glasbeno izpopolnjuje pri Petri Vidmar in se udeležuje seminarjev doma (MIO …) in v tujini. Sodeluje z mnogimi orkestri, kot je Pihalni orkester Krka, orkester Mandolina Ljubljana, Deorina Big Band, Univerzitetni pihalni orkester Ljubljana … in v drugih glasbenih sestavah … Decembra 2011 je s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija nastopal na Dunaju v Konzerthausu ….

Komentiraj