Koledar dogodkov Ribnica

4. GRAJSKI VEČER 2011: Braco Doblekar Big Band DOM & Nina Strnad

Kdaj: v petek, 22. julij 2011 ob 20h
Kje: Na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: TD Ribnica, VSTOP PROST

 

Braco Doblekar Big Band DOM & Nina Strnad

petek, 22.7.2011 ob 20h
v ribniškem Gradu

 

ZVOK: Glasbena napoved 4. grajskega večera

V sklopu 23. Mednarodnega glasbenega festivala Poletje Imago Sloveniae bodo v petek, 22. julija zvečer, v ribniškem Gradu nastopili Braco Doblekar Big Band DOM & Nina Strnad.

Big Band DOM (Dobrepoljski orkester mladih) je standardna jazzovska velika zasedba – veliki jazz orkester ali big band. Sestavljen je iz dvajsetih mladih glasbenikov, ki prihajajo iz Dobrepolja in okolice ter radi igrajo jazz in zabavno glasbo. Umetniški vodja in dirigent orkestra je Braco J. Doblekar. Big Band DOM je bil ustanovljen septembra leta 2002 na pobudo Braca Doblekarja, ki je bil takrat učitelj v Glasbeni šoli Grosuplje na dislocirani enoti Videm v Dobrepolju.

Do sedaj je orkester imel precej odmevnih nastopov: dva nastopa na prireditvi Športnik leta v Cankarjevem domu (RTV prenos v živo), snemanje mladinske oddaje Pod klobukom na RTV Slovenija, koncerti v jazz klubu Gajo, koncert v sklopu Jazzinty abonmaja, koncert za silvestrovo na Mestnem trgu v Ljubljani, nastop v Državnem zboru, nastop na Prešernovem trgu ob odprtju obnovljenega Prešernovega spomenika, sodelovanje na srečanju big bandov ter plesnih orkestrov Slovenije, festival big bandov MareziJazz … Decembra 2008 je pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija izšel jazzovski prvenec Big banda DOM z naslovom Doin’ Basie’s Thing. Zgoščenka vsebuje skladbe iz repertoarja velikega glasbenika ter vodje orkestra Counta Basieja, aranžmaji pa so delo mojstrov Sammyja Nestica ter Quincyja Jonesa.

Več informacij na spletni strani www.imagosloveniae.net.

Vabljeni v petek zvečer, ob 20. uri, v ribniški Grad!

Pokrovitelj: OBČINA RIBNICA

Organizator Grajskih večerov:
Turistično društvo Ribnica
www.turisticno-drustvo-ribnica.net

v sodelovanju z:
Občino Ribnica
www.ribnica.si

JSKD – OI Ribnica
www.jskd.si

Komentiraj