Koledar dogodkov Ribnica

3. Grajski večer 2018: Poletni večer z Alenko Godec

Alenka Godec, foto slovenskenovice.si
Alenka Godec, foto slovenskenovice.si

Kdaj: v petek, 20. julij 2018, ob 20h
Kje: na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: Vstop prost!

3. Grajski večer 2018
Poletni večer z Alenko Godec
petek, 20. julij 2018, ob 20. uri v ribniškem Gradu

Po izjemnih prvih dveh Grajskih večerih, ko je uvodoma več kot navdušil tenorist Aljaž Vesel z gosti, ki vse bolj suvereno in odmevno stopa na največje evropske odre in prvo slovensko klapo Mali grad, ki letos praznuje 15 let delovanja, ta petek, 20. julija, ob 20. uri na grajskem odru v Ribnici gostimo odlično slovensko pevko Alenko Godec.

Alenka Godec, priznana slovenska pevka, prav v letošnjem letu praznuje 30 let glasbenega ustvarjanja od njenih začetkov na Pop delavnici 88 s skladbo ‘Tvoja’. V tem času je izdala 11 samostojnih albumov, od tega dva z Big bandom RTVSlo. Sodelovala je na številnih festivalih, na katerih je prejela lepo število nagrad, med katerimi so ji najbolj pri srcu prav nagrade za najboljšo interpretacijo. Sodelovala je z odličnimi glasbeniki, med katerimi izpostavljamo njeno dolgoletno sodelovanje z New Swing Quartetom, leta 1999 pa je v ljubljanskih Križankah nastopila celo z legendarnim Herbiejem Hancockom.

Med njene najbolj uspešne izdaje štejeta predvsem albuma s slovenskimi priredbami s skupnim naslovom: »So najlepše pesmi že napisane,« z najbolj predvajano slovensko skladbo leta 2009, uspešnico ‘Vsak je sam’. Njena zadnja izdaja iz leta 2014 nosi naslov ‘S kotički ust navzgor,’ pri čemer gre za avtorsko ploščo v sodelovanju s pomembnim stebrom Alenkine ekipe, Janijem Hacetom. Na albumu zasledimo tudi sodelovanje z A

ndrejem Šifrerjem, Miranom Juvanom in drugimi odličnimi avtorji ter glasbeniki. V vsem tem času pa je Alenka še dodatno razširila polje svojega delovanja in se odlično znašla v vlogi Rosie v slovenski različici muzikala ‘Mamma mia!’, ki že tretjo sezono podira rekorde širom Slovenije.

Alenka svojo 30 letnico zaznamuje z novo skladbo ‘Zvezda,’ pod katero sta se podpisala Jani Hace in Barbara Pešut. Za pesem je posnela tudi videospot, izpolnjuje pa se tudi njena velika želja, da bi z bolj intimnimi, nežnimi koncerti ob spremljavi odličnih glasbenikov in prijateljev obeležila jubilejno leto.

Alenko bosta v Ribnici spremljala še vrhunska glasbenika: Miran Juvan na klaviaturah in ‘podobnih igračah’ ter Robi Pikl na kitari in drugih ‘strunskih instrumentih’.

Komentiraj