Koledar dogodkov Ribnica

3. Grajski večer 2014: Mini cirkus Bufeto

Zavod Bufeto
Zavod Bufeto

Kdaj: v petek, 18. julij 2014, ob 20h
Kje: Na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: —

3. Grajski večer 2014

Mini cirkus Bufeto
klovnsko-cirkuška predstava za vse generacije

petek, 18. julij 2014, ob 20. uri
v ribniškem Gradu

Po izjemnem uvodu v letošnje Grajske večere, ko so v ribniškem Gradu nastopila Voroneška dekleta iz dvomilijonskega ruskega mesta Voronež in številne obiskovalce očarala z dodelano in barvito kostumsko podobo, ki sloni na ruski oblačilni dediščini, liričnih pesmih in plesu (tokratna zasedba je nastopila tudi na odprtju Olimpijskih iger letos v Sočiju), ter prejšnji petek, ko je vonj po mediteranu pričarala vrhunska klapa Gallus, se nam ta petek obeta večer cirkuško-gledaliških umetnosti.

Zavod Bufeto

Zavod Bufeto

Zavod Bufeto je edina profesionalna ustanova, ki v Sloveniji goji in razvija klovnsko gledališče – sintezo klovnade, cirkusa in gledališča. Z zlitjem cirkuško-klovnovskih veščin in dramaturških pristopov rahlja okvire tako klasičnega dramskega gledališča kot tudi tipičnega cirkuškega šova. Z univerzalnim klovnovskim jezikom kot radoveden otrok odkriva svet na samosvoj način, mimo logike odraslih in njihovih sistemov.
Zavod ustvarja samostojne avtorske predstave in koprodukcijske predstave s Slovenskim mladinskim gledališčem in Lutkovnim gledališčem Ljubljana.

V zavodu Bufeto poleg soustanoviteljem – Ravila in Natalije Sultanove, diplomantov moskovske akademije za cirkuške umetnosti, delujejo mnogi priznani slovenski gledališki ustvarjalci.

Zavod Bufeto je kot izvršni producent v zadnjih petih letih v Ljubljani in po Sloveniji organiziral pet mednarodnih gledališko-klovnskih festivalov Klovnbuf, in sicer Klovnbuf: Šalo na stran! (2008), Veliko za šalo in malo zares!(2009), Klovnbuf: Smej se! (2010), Klovnbuf: Cherchez la femme! in Klovnbuf: Od dvornega norca do filozofa …? (2012).

Poleg izvedbe festivala Klovnbuf in ustvarjanja avtorskih in koprodukcijskih predstav Zavod Bufeto že dve leti v Ljubljani izvaja lasten izobraževalni program – Laboratorij smeha, ki poteka v obliki permanentnega studia klovnovskega gledališča ter preko različnih delavnic in seminarjev mednarodno uveljavljenih predavateljev širi to zvrst uprizoritvenih umetnosti pri nas. Zavod Bufeto – zavod za razvoj cirkuško-gledaliških umetnosti.

Komentiraj