Koledar dogodkov Ribnica

2. Grajski večer 2018: Glasbeni večer s Klapo Mali grad iz Kamnika

Klapa Mali grad
Klapa Mali grad

Kdaj: v petek, 13. julij 2018, ob 20h
Kje: na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: Vstop prost!

2. Grajski večer 2018
Glasbeni večer s Klapo Mali grad iz Kamnika
petek, 13. julij 2018, ob 20. uri v ribniškem Gradu

Po izjemnem prvem Grajskem večeru, ko je več kot navdušil tenorist Aljaž Vesel z gosti, ki vse bolj suvereno in odmevno stopa na največje evropske odre, ta petek, 13. julija, na grajskem odru gostimo prvo slovensko klapo, klapo Mali grad.

Klapo ”Mali grad” iz Kamnika lahko uvrstimo med pionirje klapske glasbe izven domovine te priljubljene zvrsti. Pred dobrimi petnajstimi leti je v mestu pod Grintavci zadonela dalmatinska pesem in tako pripeljala v naš prostor nekaj drugačnega, novega in nenavadnega za alpski svet. Klapa je v času delovanja obiskala vse slovenske regije, večkrat nastopila na hrvaškem, tuji ji niso niti odri v Avstriji, Italiji in Veliki Britaniji. Pevci so tudi organizatorji prvih nastopov Srečanja klap v Kamniku. Odre so si delili z najboljšimi klapami in pevci kot so Tereza Kesovija, Oliver Dragojevič, Petar Grašo, Meri Cetinič, Klapa Intrade in Gibonni, katerega skladbe v klapskih aranžmajih pogosto izvajajo. Repertoar klape ”Mali grad”zajema tako tradicionalno dalmatinsko glasbo, kot priredbe modernejših skladb, katere izvajajo a capella oz. ob spremljavi inštrumentov.

Klapo sestavljajo: Roman Zorman (1. tenor), Boris Selko in Toni Rajk (2. tenor), Bojan Kotnik in Primož Leskovec (bariton) , Robert Gartner in Marjan Plemeniti (bas).

Partnerji Grajskih večerov so: Občina Ribnica, JSKD, Rokodelski center Ribnica, Imago Sloveniae – Podoba Slovenije, Turistična zveza Slovenije.

Generalni pokrovitelj letošnjih Grajskih večerov je podjetje INOTHERM www.inotherm.si.

Komentiraj