Koledar dogodkov Ribnica

2. Grajski večer 2014: Klapa Gallus

Klapa Gallus
Klapa Gallus

Kdaj: v petek, 11. julij 2014, ob 20h
Kje: Na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: —

2. Grajski večer 2014

KLAPA GALLUS
večer dalmatinske glasbe

petek, 11. julij 2014, ob 20. uri
v ribniškem Gradu

Klapa Gallus

Klapa Gallus

Klapa Gallus bo preigravala številne zimzelene skladbe, kot so: Evo mene moji ljudi, Dok palme njišu grane, Ludo more, Ruža crvena, Ribari, Da te mogu pismom zvati, Oči boje lavande, Ne diraj moju ljubav, Kad naš brod plovi, Vino veritas, Kad mi dođeš ti in še kup ostalih uspešnic, ki vam bodo pričarale obalo, morje in vonj po mediteranu.

O Klapi Gallus

Nekega večera smo se zbrali nadobudni fantje z željo po prepevanju in igranju dalmatinske glasbe. Že po nekaj skupnih tonih nam je pesem lepo zazvenela in rodilo se je prijateljstvo. Prijateljstvo do glasbe in prijateljstvo med nami.

Vsi imamo že veliko glasbenih izkušenj, ki smo jih nabirali v najrazličnejših zasedbah; vse od narodno-zabavnih ansamblov do rock bandov; vsem pa nam je skupna ljubezen do ubranega večglasnega petja in dalmatinskega melosa.

Kjerkoli se pojavimo, razveseljujemo ljudi s svojim žarom, preprostostjo in edinstveno energijo, ki vlada med nami.

Slišite nas lahko po celi Sloveniji, na najrazličnejših dogodkih in praznovanjih. Z veseljem pa pridemo tudi na dom, če nas povabite.

Sedaj za vas pripravljamo svoje lastne skladbe, pa tudi predelave znanih skladb, ki smo jih preoblekli v dalmatinski melos. Kmalu nas boste lahko slišali na radijskih postajah, še bolje pa je, da se udeležite kakšnega našega nastopa, kjer vas bodo pobožali zvoki mandolin in nežnih fantovskih glasov.

Komentiraj