Koledar dogodkov Ribnica

1. Grajski večer 2017: EMONA BRASS – najboljša trobilna zasedba v Sloveniji

Emona Brass
Emona Brass

Kdaj: v petek, 7. julij 2017, ob 20h
Kje: na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: Vstop prost!

1. Grajski večer 2017
EMONA BRASS 
najboljša trobilna zasedba v Sloveniji in širše, ki preigrava barok, rock, jazz, …
petek, 7. julij 2017, ob 20. uri v ribniškem Gradu

EMONA BRASS je zasedba, ki je sestavljena iz profesorjev trobil Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana. Številne mednarodne izkušnje vseh članov, tako na glasbenem kot pedagoškem področju, so odlična osnova za vrhunsko trobilno zasedbo. Trobilni kvintet se spogleduje z zelo slikovitim repertoarjem, poleg zabavne glasbe, redno izvaja tudi dela renesanse, baroka in kasnejših obdobij. Poleg samostojnih koncertov in nastopov se trobilni kvintet zelo posveča izobraževanju in vzgoji mladih generacij. Z raznimi seminarji in šolskimi koncerti želijo približati trobila čim večjemu številu otrok. Zasedba sodeluje z najrazličnejšimi zasedbami, od zborov, orgel, do večjih trobilnih sestavov.

Aprila letos je trobilni kvintet Emona Brass okviru Emona Brass Festivala v Ljubljani gostil enega izmed najprepoznavnejših trobilnih sestavov na svetu, italijanski Gomalan Brass. Skupni zaključni koncert obeh zasedb (trobilni ansambel s tolkali) je požel vrhunske kritike in navdušil polno dvorano.

Emona Brass so: Matej Rihter – trobenta, Matjaž Jevšnikar – trobenta, Primož Zemljak – rog, Andrej Karba – pozavna, Uroš Vegelj – tuba.

Grajske večere bo odprl župan občine Ribnica Jože Levstek.

Generalni pokrovitelj letošnjih Grajskih večerov je podjetje INOTHERM www.inotherm.si.

Komentiraj