Koledar dogodkov Ribnica

1. GRAJSKI VEČER 2011: Beloruski državni plesni ansambel Koroški

PLESNI SPEKTAKEL
Beloruski državni plesni ansambel Koroški
sreda, 6. julij 2011 ob 20h
v ribniškem Gradu

Kdaj: v sredo, 6. julij 2011 ob 20h
Kje: Na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: TD Ribnica, VSTOP PROST

 

PLESNI SPEKTAKEL

Beloruski državni plesni ansambel Koroški

sreda, 6. julij 2011 ob 20h
v ribniškem Gradu

1. GRAJSKI VEČER 2011: Beloruski državni plesni ansambel Koroški

Koroški

Prvi Grajski večer bo namreč namesto petka (vsi ostali večeri bodo v juliju in avgustu ob petkih), v sredo, 6. julija, ob 20. uri. Začeli bomo neponovljivo, veličastno. Naš pokrovitelj, RIKO d.o.o. in gospod Janez Škrabec bodo na oder grajskega dvorišča v Ribnici pripeljali beloruski plesni ansambel Koroški. Dan prej bodo nastopili v Ljubljani, v Križankah, v sredo pa v Ribnici.

Na slovenske odre prihaja svetovno znani beloruski državni plesni ansambel Koroški. Vse od 1974. leta je ta živahna glasbeno-plesna zasedba prepotovala že ves svet in navduševala publiko v več kot 30 državah sveta. Ansambel Koroški je simbol Belorusije, prav tako kot je zaščitni znak ansambla Beloruski nacionalni simbol – bela štorklja. Ansambel si je nadel ime po beloruski vasici v okraju Mogiljov. Tam je bil odkrit poseben ples Gusariki in člani ansambla so ga takoj vključili v svoj repertoar. Ansambel Koroški je umetniško telo, ki ga vodi priznana beloruska igralka Valentina Gajeva. Kot nadarjena koreografinja in izvrstna učiteljica je vzgojila že generacije novih baletnih plesalcev.

Gajeva ustvarja veličastne, barvite koreografije na osnovni folklornega plesa. Koreografske postavitve vedno ponudijo dovolj priložnosti za svobodno izražanje tudi posameznim virtuoznim plesalcem. Občinstvo je nad izjemno tehnično dovršenostjo in nacionalnim koloritom vedno izjemno navdušeno, hkrati pa jih očarajo toplina, veselje in tudi humor. Plesalci, orkester in igralci ansambla Koroški tako kot umetniški ambasadorji Belorusije prinašajo svojo kulturo tudi v našo deželo.

Komentiraj