Izleti

Sv. Lovrenc nad Bašljem in Preddvor z okolico

Sv. Lovrenc nad Bašljem

Sv. Lovrenc nad Bašljem

Predstavitev izleta je v besedilu in fotografijah pripravil Janez Medvešek. Nedelja, 8. januar, 2012… Sončno jutro! Čaka me še nekaj malega dela, ki nama ukrade nekaj časa in posledično eno daljšo pot po lepi domovini. Vmes premišljujem kam? Sv. Lovrenc nad Bašljem ali pa pod Storţičem, kakor vam drago.

In zakaj tja? Ker je blizu, ker avto pustiš v vasi in je pot do “balkona s krasnim razgledom” in slikovito cerkvico dolga le med 20 minut in pol ure, odvisno, kje pustimo avto. Tudi zato, ker je to prekratek potep za pravi potep in lahko potem naredimo še kar nekaj lepih ta malih potepov. Pa zato, ker je tam planinska koča, v kateri te kot grofa postreţejo, prijazno in zelo dobro… O, pa še za kaj… Bomo videli med potjo.

Tisti, ki imate starejše ljudi ali majhne otroke, je to za vas prava pot. Gori od parkirišča pelje kar nekaj poti. Take prave planinske, strme, poloţne in celo cesta, po kateri se pelje skrbnik koče, ko gori dovaža sestavine za potem tiste tako dobre hrane. Vsak si tako zase najde pravo pot.

Izlet si lahko ogledate na spodnji povezavi  v pdf formatu

Sv. Lovrenc nad Bašljem in Preddvor z okolico  Sv. Lovrenc nad Bašljem in Preddvor z okolico (3,2 MB)

Komentiraj