Črna kronika

V Žlebiču huda prometna nesreča (5.12.2022)

Žlebič – V ponedeljek, 5. decembra 2022 nekaj minut pred 14. uro se je v Žlebiču pripetila huda prometna nesreča. Med avtomobilom in tovornim vozilom je prišlo do silovitega čelnega trčenja pri čemer je osebno vozilo dvignilo v zrak in odbilo s ceste, kjer je obrnjeno na streho tudi obstalo. V vozilu je ostala hudo poškodovana in ukleščena oseba.

Gasilci smo z veliko mero iznajdljivosti in truda uspeli iz vozila rešiti ukleščeno osebo. Potrebna je bila sočasna uporaba kar dveh hidravličnih orodji.

Gasilci smo pomagali pri oskrbi ponesrečene osebe katero smo tudi iznesli iz vozila ter jo predali reševalcem. Podana je bila tudi zahteva za helikopterski prevoz, vendar le – ta ni poletel zaradi preslabega vremena. Cesta je bila na tem odseku dalj časa zaprta za ves promet.

Pred dnevi smo v objavi omenjali Gorska Reševalna Zveza Slovenije. Tokrat se moramo posebej zahvaliti članu GRS, ki je slučajno naletel na nesrečo ter brepogojno in takoj s svojim znanjem in opremo nudil pomoč ponesrečeni osebi. Kasneje je pomagal tudi pri oskrbi reševalcem. Še en dokaz več, da si različne službe znamo pomagati tudi kadar nismo na “dolžnosti”.

Komentiraj