Črna kronika

V prometni nesreči na dolenjevaškemu polju umrl 58-letni voznik avtomobila (11.5.2018)

Dolenja vas – V petek, 11. maja 2018, ob 9.17 sta v Dolenji vasi v občini Ribnica čelno trčila tovornjak in osebno vozilo, pri čemer je voznik osebnega vozila umrl na kraju nesreče. Gasilci PGD Ribnica in Kočevje so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom potegnili osebno vozilo izpod tovornjaka in voznika iz vozila, odklopili akumulatorja ter z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Ponesrečenega voznika so prevzeli reševalci NMP Kočevje.

Predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Ljubljana Nataša Pučko pa je še sporočila, da “so policisti po zdaj zbranih ugotovitvah ogleda kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 58-letni voznik osebnega vozila Audi vozil po glavni cesti G2-106 proti Kočevju in na odseku 263 pri km 8.800 iz neznanega vzroka zapeljal na nasprotni vozni pas ter trčil v v tovorno vozilo znamke MAN s priklopnikom znamke Krone., ki ga je vozil 39-letni voznik in je pripeljal pravilno iz nasprotne smeri. Voznik osebnega vozila je v trčenju utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl, voznik tovornega vozila pa v nesreči ni bil poškodovan. Za pokojnega je odrejena obdukcija. Cesta je bila v času opravljanja ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic zaprta, okoli 13.20 je bil promet sproščen v celoti. O vseh ugotovitvah in okoliščinah prometne nesreče bodo policisti obveščali pristojno tožilstvo v Ljubljani.”

Zapis Gasilske enote Ribnica na njihovi FB strani

Tokrat moramo žal poročati o tragični prometni nesreči, ki se je zgodila danes, 11.5.2018 na dolenjevaškem polju v občini Ribnica. Nekaj minut čez deveto smo prejeli poziv o hudi prometni nesreči. Čelno naj bi trčila osebni avtomobil in tovorno vozilo. Ob našem prihodu na kraj smo najprej zavarovali kraj nesreče, stabilizirali vozila pred premikanjem. S tehničnim posegom smo izvlekli preminulega voznika iz vozila in s tehničnim posegom povlekli osebno vozilo izpod tovornjaka.

Na pomoč so nam priskočili kolegi gasilci iz PGD Kočevje, kateri so posuli razlite motorne tekočine z absorbentom. Poleg gasilcev PGD Ribnica in PGD Kočevje so na kraju posredovali tudi policisti PP Ribnica NMP Ribnica in NMP Kočevje. Svojcem preminulega voznika izrekamo iskreno sožalje.

Foto: FB stran Gasilske enote Ribnica

Komentiraj