Črna kronika

V Nemški vasi se je na bok prevrnil kamion naložen s hlodovino in blokiral glavno cesto (17.5.2021)

Nesreča, Nemška vas, 17.5.2021

Nemška vas – V ponedeljek, 17. maja 2021, ob 11.32 se je v Nemški vasi, občina Ribnica, kamion, ki je prevažal hlodovino obrnil na bok in blokiral cesto. Hlodi so poškodovali stanovanjski objekt in nadstrešek. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci NMP Ribnica. Gasilci PGD Ribnica, Prigorica in Nemška vas so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč ostalim službam, posipali iztekle motorne tekočine in postavili pivnike za lovljenje motornih tekočin.

Zapis Gasilske enote Ribnica na FB

Kot smo že poročali je danes, 17. 5. prišlo ob 11:30 do prometne nesreče v kraju Nemška vas. Iz do sedaj neznanega razloga se je preko ceste na bok prevrnil kamion naložen s hlodovino. Pri tem je popolnoma blokiral regionalno cesto Ljubljana – Kočevje, hlodovina pa se je raztresla po cestišču ter dvorišču stanovanjske hiše. Voznik se je pri tem poškodoval.

Gasilci smo najprej zavarovali mesto nesreče ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečenega. Kasneje smo s pomočjo lokalnih gasilcev PGD Nemška vas ter PGD Prigorica tudi pomagali policistom pri usmerjanju prometa.
Hlodovino smo nato preložili na drug kamion. Zahvala za to gre podjetju Lesna galanterija Boris Oberstar s.p., ki je pomagalo pri pretovarjanju hlodovine na drug kamion.

Gasilci smo še pomagali vlečni službi pri obračanju kamiona ter postavitvi vozila nazaj na cestišče. Razlite motorne tekočine smo prečrpali v namenske posode ter cestišče posuli z absorbcijskim sredstvom. Onesnaženo zemljino bo očistilo lokalno komunalno podjetje.

Cesta je bila v času posredovanja več ur zaprta, voznikom se zahvaljujemo za potrpežljivost. Skupaj nas je posredovalo 29 gasilcev iz treh društev s petimi vozili.

Foto: FB profil Gasilska enota Ribnica

Komentiraj