Črna kronika

V Lepovčah pri Ribnici tovorni vlak trčil v osebno vozilo ford

Vlak trčil v avto - Lepovče, 5.2.2016
Vlak trčil v avto - Lepovče, 5.2.2016

Na nivojskem prehodu v Lepovčah pri Ribnici je vlak, ki je pripeljal iz smeri Grosuplja, trčil v osebno vozilo znamke Ford.

RIBNICA – Na nivojskem prehodu v Lepovčah pri Ribnici je v petek (5.2.2016) zjutraj tovorni vlak, ki je pripeljal iz smeri Grosuplja, trčil v osebno vozilo ford.Voznica avtomobila je očitno spregledala vlak, ki se je počasi in s signalnim opozorilom približeval prehodu, in ravno tisti trenutek zapeljala na tire. Da bi se trčenju izognila, je bilo prepozno. Strojevodja je sicer poskušal takoj ustaviti vlak, a je ta kljub njegovemu trudu zadel avto v bok in ga še trideset metrov rinil pred seboj. V nesreči se je voznica ranila, z reševalnim vozilom so jo odpeljali na zdravljenje.

Na tem prehodu, ki je sicer zavarovan tudi z andrejevim križem, je vlak zaradi neprevidnosti voznikov v zadnjem letu že tretjič trčil v avtomobil, a so jo k sreči vozniki vsakič dobro odnesli, pločevina pa je bila vedno skoraj popolnoma zverižena. »Zavedati se moramo, da ima na nivojskem prehodu prednost vedno vlak, zato je treba biti pri prečkanju zelo pozoren. Drugače se lahko zgodi oziroma se žal dogaja, da smo priča takšnim prizorom,« so ob ogledu nesreče povedali ribniški policisti.

Komentiraj