Črna kronika

Ribničana kradla elektriko in gojila konopljo

Konoplja
Konoplja

Ribnica – Policisti PP Ribnica so 26. maja na podlagi odredbe sodišča opravili hišne preiskave na območju Ribnice, pri moških, starih 30 in 33 let, državljanih Slovenije, zaradi suma storitve kaznivega dejanja prometa s prepovedanimi drogami.

Konoplja

Konoplja, Foto: PU Ljubljana

V Ribnici so policisti v skritem prirejenem prostoru za gojenje konoplje našli 91 sadik in opremo za gojenje te rastline. Ugotovili so tudi, da so bile naprave priklopljene na električno omrežje mimo števca porabe. Pridržali so dva moška.

Kot je sporočil tiskovni predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek, so policisti Policijske postaje ribnica v ponedeljek na podlagi odredbe sodišča opravili hišne preiskave na območju Ribnice. Preiskali so bivalne prostore in avtomobile dveh moških, 33-letnika in 30-letnika, in pri njima našli in zasegli 91 sadik konoplje, mobilne telefone, različne znamke gnojil, gibljive cevi, pršilce za vodo, razdelilce električne energije, ventilatorje, termometre, programske vtičnice, časovno stikalo in več kosov nabojev različnih znamk in kalibrov. Kot so sporočili, so našli tudi poseben prostor za gojenje konoplje, pri čemer so bile naprave priklopljene na električno omrežje mimo števca porabe električne energije.

Policisti so osumljena moška predali skupaj s kazensko ovadbo preiskovalnemu sodniku, ki ju je po zaslišanju izpustil. Zoper 33-letnega moškega, bodo policisti uvedli tudi prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o orožju.

Vir: 24ur.com

2 komentarja

  • Bravo ribniski policisti za zaseg. Moti me edino ker ju je sodnik izpustil, nekoga ki pa ustavi radar bi pa najraje zaprli. Za use ki pa ste mnenja da travca ni skodljiva in naj raje iscejo prave kriminalce pa naj povem da je konoplja droga zacetna in jih velika vecina pot nadaljuje na trsih drogah. Zakaj pa pravjo da sta bla ribncana pa tud nevem ko se dobr ve da sta bla iz obcine LOSKI POTOK. Zgledovat bi se morali po kaki drugi drzavi ne samo evropski kjer bi zato dobila najmanj 10let.

  • Anonimous,se popolnoma strinjam s tabo, nebi bilo pa cissto nic narobe ce bi jim zasegli se oba, mercedesa in bmwja ki sta si ga prisluzila na nezakonit nacin ne pa z postenim delom.

Komentiraj