Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za vikend, od 7.6. do 9.6.2013

Poročilo za vikend
Poročilo za vikend
Poročilo  za vikend, od 7. do 9. 6. 2013

Poročilo za vikend, od 7. do 9. 6. 2013

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za petek, soboto in nedeljo (7., 8. in 9. junij 2013): PETEK: V Ribnici smo obravnavali štiri kazniva dejanja vlom v osebni avtomobil in kaznivo dejanje vlom v stanovanje. V vseh primerih še zbiramo obvestila, napisana pa bo kazenska ovadba. Obravnavali smo še poškodovanje osebnega avtomobila, o zadevi pa bo napisan uradni zaznamek.

SOBOTA, 8.6.2013

Patrulja je pri kontroli prometa ustavila voznika osebnega avtomobila, za katerega je obstajal sum, da je vozil pod vplivom alkohola. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega pa je odklonil. Zoper njega je bil po ZPrCP podan obdolžilni predlog, obravnavo kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi pa so prevzeli policisti PP Kočevje.

S strani občana pa smo bili obveščeni, da je pri izkopu zemljišča našel ročno bombo-paradajzarico iz II. svetovne vojne. O zadevi so bili obveščeni bombologi, kateri so ročno bombo uničili na kraju najdbe.

NEDELJA, 9.6.2013

Obravnavali smo kaznivo dejanje vlom v klet stanovanjskega bloka. Neznani storilec je s kleti odtujil štiri pnevmatike z alu-platišči ter s tem oškodoval lastnika za približno 1100 EUR. Napisana bo kazenska ovadba.

OPOZORILO ZA VOZNIKE
Počasi se bliža konec šolskega leta, kar se najbolj pozna pri otrocih, kateri to najbolj nestrpno pričakujejo, zaradi česar so še posebej živahni in razposajeni. Policisti PP Ribnica bomo posvetili večjo pozornost tej skupini udeležencev cestnega prometa, ki bodo udeleženi bodisi kot pešci, kolesarji ali pa vozniki mopedov. Opravljali bojo pogostejše kontrole v okolici šol kot tudi vrtcev.

V zvezi tega opozarjamo vse voznike in ostale udeležence v cestnem prometu na posebej previdno vožnjo, predvsem v okolici šol in vrtcev, prav tako pa tudi v naseljih, kjer je ponavadi otrok največ.

Policisti PP Ribnica želijo vsem udeležencem previdno in varno udeležbo v cestnem prometu, predvsem pa da bi se vsi skupaj z našimi otroci veselili tako pričakovanega začetka počitnic.

Pripravil:
Jože Grže
Policjska postaja Ribnica

[oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Komentiraj