Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za vikend, od 31.8. do 2.9.2012

Poročilo za vikend, 31.8 - 2.9.  2012

Poročilo za vikend, 31.8 - 2.9. 2012

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za petek, soboto in nedeljo (31. avgust ter 1. in 2. september 2012): V petek smo obravnavali dve kaznivi dejanji tatvine in sicer je šlo v prvem primeru za tatvino goriva na bencinskem servisu, v drugem pa za tatvino peči za peko odojkov. V obeh primerih bo napisana kazenska ovadba.

Obravnavali smo tudi dve prometni nesreči. Prva se je zgodila v Ribnici na parkirnem prostoru zaradi nepravilnega premika z vozilom, povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog, druga pa se je zgodila v bližini naselja Podklanec, kjer je voznik tovornega vozila zbil srno, katera je na kraju poginila, v zadevi pa bo napisan uradni zaznamek.

Sobota, 1.9.2012
V soboto smo obravnavali prometno nesrečo na regionalni cesti Sodražica – Loški potok. Ker sta voznik osebnega avtomobila in vozilo izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu pa smo odstopili od ogleda, vozniku pa bo naknadno izdano  obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Napoteni smo bili pred lokal galop, kjer so neznanci pretepli občana, kateri je utrpel lahke telesne poškodbe. S ciljem odkritja kršiteljev nadaljujemo, po vseh zbranih obvestilih pa sledi ustrezen ukrep.

Nedelja, 2.9.2012
V nedeljo smo bili napoteni na prometno nesrečo v Žlebič, kjer so bila udeležena štiri vozila. Na kraj pa je bila poslana tudi patrulja prometne policije Ljubljana, katera je prevzela postopek, kršitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

OBVESTILO UDELEŽENCEM CESTNEGA PROMETA:

Tako kot zadnje dni avgusta bomo tudi v prvih dneh septembra nadaljevali s povečano aktivnostjo za zagotavljanje varnosti v cestnem prometu, predvsem v okolici šol in vrtcev, pa tudi poti, katere otroci uporabljajo za prihod v šolo in iz nje. Namen naše kontrolo je zagotoviti varnost otrok, zaradi česar bomo največ poudarka posvetili umirjanju hitrosti voznikov, pravilnemu prečkanju ceste, prav tako pa tudi opremljenost prvošolčkov, kolesarjev in uporabo zaščitnih čelad ter zadrževalnih sistemov v vozilih. Poostrena kontrola bo namenjena tudi brezhibnosti vseh vozil predvsem pa vozil, s katerimi se otroci vozijo v šolo .

Ker pa za varnost otrok nismo odgovorni sama policisti in policija, temveč vsi, ki smo kakorkoli udeleženi v cestnem prometu, pozivamo in opozarjamo vse na previdnost, strpnost in odgovornost v cestnem prometu, pa ne le v prvih dneh šolskega leta temveč čez celo leto. Samo tako bomo dvignili nivo varnosti v cestnem prometu, pa ne le varnosti najšibkejših udeležencev v prometu ampak varnost vseh kot tudi lastno varnost.

Pripravil:
Jože Grže, policist I
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj