Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za vikend, od 30.9. do 2.10.2016

Poročilo za vikend
Poročilo za vikend

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za petek, soboto in nedeljo (30. september ter 1. in 5. oktober 2016):

PETEK, 30. september 2016
Vozniku os.avtomobil aje na reg.cesti R655 pred vozilo skočila srna, katero je zadel s sprednjim delom vozila. Na vozilu je nastalo za okoli 500EUR materialne škode, srna je po trčenju pobegnila v gozd. Izdano je bilo Obvestilo o odstopu od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku skladno s 4.odstavkom 111.člena ZPrCP

NN je iz stanovanja izvršil tatvino 3.000EUR. Podana bo kazenska ovadba.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola, je bilo vozniku os.avtomobila začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

NN je iz vozila izvršil tatvino mobitela ter s tem lastnika oškodoval za okoli 120EUR. Podana bo kazenska ovadba.

V Ribnici se je kolesar zaletel v osebni avtomobil ter nato s kraja pobegnil. Na vozilu je nastalo za okoli 30EUR materialne škode. O zadevi bo napisan uradni zaznamek.

Na G2 106 je NN voznik, zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču, z zunanjim ogledalom trčil v zunanje ogledalo oškodovančevega vozila. Nastalo je za okoli 50EUR materialne škode. O zadevi bo napisan uradni zaznamek.

Intervenirali smo v zasebnem prostoru, kjer je storilec udaril oškodovanko. Izdan mu je bil plačilni nalog.

SOBOTA 1. oktober 2016
Opravili smo ogled kraja delovne nesreče v gozdu, v kateri se je ena oseba smrtno ponesrečila. Napisano bo poročilo na ODT.

Kršitelj je žalil občana ter se pri interveniranju uprl policistom. Obvladan je bil z uporabo fizične sile. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja pa bo zoper njega podana kazenska ovadba.

Občan je razbijal steklovino in inventar pred gostinskim lokalom v Ribnici. Ker se na kraju ni hotel pomiriti in je s kršitvijo nadaljeval je bila zoper njega uporabljena fizična sila in nato odrejeno pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog, zaradi storitve kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari pa bo podana kazenska ovadba.

NEDELJA 2. oktober 2016
Na G2 106 v Prilesju je voznik osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti, izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal v brežino. V nesreči sta se voznik in sopotnica lažje telesno poškodovala zaradi česar sta bila z reševalni vozilo s kraja odpeljana v UBKC Ljubljana.
Po vseh zbranih obvestilih bo zoper voznika uveden ustrezen postopek.

Pripravil:
Bojan Kramžar
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj