Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za vikend, od 3.2. do 5.2.2017

Poročilo za vikend
Poročilo za vikend

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za petek, soboto in nedeljo (3., 4. in 5. februar 2017)

PETEK, 3. februar 2017
Obravnavali smo dva primera poškodovanja vozila na parkirnem prostoru. V obeh primerih bo napisan UZ.

V Ribnici smo obravnavali prometno nesrečo, katero je povzročil voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Na Dolenjevaškem polju pa smo obravnavali prometno nesrečo, katere povzročitelj je po trčenju z ogledali odpeljal naprej. Po izsleditvi povzročitelja sledi ustrezen ukrep.

Na regionalni cesti Podžaga – Karlovica se je voznik tovornega vozila izogibal srni in trčil v skalo, od tam pa ga je odbilo na desno bankino, kjer je obstalo v jarku. O zadevi bo napisan UZ.

Na glavni cesti II. reda 106 pa je voznik osebnega avtomobila povozil srno. O zadevi bo napisan UZ.

Obravnavali pa smo še dve kaznivi dejanji in sicer kaznivo dejanje Tatvine in kaznivo dejanje Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami. V obeh primerih bo po vseh zbranih obvestilih napisana kazenska ovadba.

SOBOTA, 4. februar 2017
Obravnavali smo dva primera poškodovanja vozila na parkirnem prostoru. V obeh primerih bo napisal UZ.

Obveščeni smo bili o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bila odtujena zlatnina in bančne kartice. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

NEDELJA, 5. februar 2017
Nismo obravnavali interventnih dogodkov za poročanje.

OBVESTILO:
V času od 6. do 12. februarja bo potekala nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Voznike vozil zato opozarjamo, da naj bodo pozorni na pešce, še posebej pred zaznamovanimi prehodi in na drugih območjih, kjer se pešci pogosto zadržujejo. Voznike še opozarjamo, naj hitrost vožnje prilagodijo prometnim razmeram in naj dosledno upoštevajo omejitve hitrosti. Pešce pa opozarjamo, da naj poskrbijo za lastno varnost in upoštevajo cestnoprometne predpise. Na cestah naj bodo zelo previdni in vidni.

Pripravil:
Matija Petovar
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj