Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za vikend, od 29.8. do 31.8.2014

Poročilo za vikend
Poročilo za vikend
Poročilo za vikend, od 29.8. do 31.8.2014

Poročilo za vikend, od 29.8. do 31.8.2014

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za petek, soboto in nedeljo (29., 30. in 31. avgust 2014):

PETEK, 29. avgust 2014
Nismo obravnavali interventnih dogodkov za poročanje.

SOBOTA, 30. avgust 2014
Obravnavali smo tatvino goriva iz štirih delovni strojev. Po vseh zbranih obvestilih bo napisana kazenska ovadba.

V naselju Zadolje se je zaradi dotrajanosti nagnil proti cesti in obstal na drevesih starejši kozolec. Za sanacijo dela kozolca, kateri je visel na cesto, so poskrbeli gasilci PGD Ribnica in PGD Nemška vas.

Opravili smo intervencijo na javnem kraju, kjer je kršitelj udaril oškodovanca in ga telesno poškodoval. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Na Opekarski cesti v Ribnici smo obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik osebnega avtomobila izsilil prednost kolesarju. Kolesar je pri tem utrpel telesne poškodbe. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen izdelek.

V naselju Velike Poljane je bil opažen medved. O zadevi je bil obveščen pristojni na Zavodu za gozdove RS.

Policisti so pri rednem delu dvema občanoma zasegli manjšo količino neznane zeleno rjave snovi, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po opravljenem preliminarnem testu sledi ustrezen izdelek.

NEDELJA, 31. avgust 2014
Najdeno je bilo moško gorsko kolo znamke SILVERFOH, črne barve, katerega lahko lastnik prevzame na tuk. PP.

OBVESTILO UDELEŽENCEM CESTNEGA PROMETA
V prihodnjih dneh bomo policisti nadaljevali z aktivnostmi, povezanimi z zagotavljanjem varnosti v cestnem prometu. Ob začetku šolskega leta bomo še bolj prisotni ob šolah in poteh, ki jih otroci uporabljajo za prihod v šolo in iz nje. Med drugim, bodo naše aktivnosti usmerjene v umirjanje prometa, pravilnemu prečkanju ceste, opremljenosti prvošolčkov in kolesarjev, uporabi zaščitnih čelad in zadrževalnih sistemov na vseh sedežih v vozilih. Posebej bomo preverjali tudi tehnično brezhibnost in označenost vozil s katerimi otroci prihajajo v šolo in ostalih predpisov, ki urejajo to področje.

Za varnost otrok ni odgovorna zgolj policija, temveč smo za to odgovorni vsi, ki smo kakorkoli udeleženi v cestnem prometu, zato pozivamo vse, da se, ne samo v teh prvih šolskih dnevih ampak skozi vse leto, obnašamo strpno in odgovorno ter na ta način vsi skupaj poskrbimo, da bo vsem, še posebej pa najšibkejšim udeležencem cestnega prometa zagotovljena čim večja varnost na naših cestah.

Pripravil:
Matija Petovar
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj