Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za vikend od 24. do 26.8.2018

Poročilo za vikend
Poročilo za vikend

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za petek, soboto in nedeljo (24., 25. in 26. avgust 2018):

PETEK, 24. avgust 2018
Obravnavali smo vlom v tovorno vozilo. Kaznivo dejanje bo zaradi krajevne pristojnosti odstopljeno v nadaljnjo obravnavo PP Ljubljana Vič.

Sprejeli pa smo še dve prijavi za kaznivi dejanji Goljufije. V obeh primerih bo po vseh zbranih obvestilih napisana kazenska ovadba.

SOBOTA, 26. avgust 2018
Na glavni cesti II. reda 106 je voznik osebnega avtomobila povozil srno. Za poginulo srno je poskrbel revirni lovec, vozniku pa je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

NEDELJA, 27. avgust 2018
Sprejeli smo prijavo za kaznivo dejanje Odvzem mladoletne osebe. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen izdelek.

Na glavni cesti II. reda 106 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Vozniku je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

OBVESTILO UDELEŽENCEM CESTNEGA PROMETA

V času od 27.8.2018 do 9.9.2018 bomo policisti izvajali aktivnosti, povezane z zagotavljanjem varnosti otrok ob začetku šolskega leta. Še bolj bomo prisotni ob šolah in poteh, ki jih otroci uporabljajo za prihod v šolo in iz nje. Med drugim, bodo naše aktivnosti usmerjene v umirjanje prometa, pravilnemu prečkanju ceste, opremljenosti prvošolčkov in kolesarjev, uporabi zaščitnih čelad in zadrževalnih sistemov na vseh sedežih v vozilih. Posebej bomo preverjali tudi tehnično brezhibnost in označenost vozil s katerimi otroci prihajajo v šolo in ostalih predpisov, ki urejajo to področje.

Za varnost otrok ni odgovorna zgolj policija, temveč smo za to odgovorni vsi, ki smo kakorkoli udeleženi v cestnem prometu, zato pozivamo vse, da se, ne samo v prvih šolskih dnevih ampak skozi vse leto, obnašamo strpno in odgovorno ter na ta način vsi skupaj poskrbimo, da bo vsem, še posebej pa najšibkejšim udeležencem cestnega prometa zagotovljena čim večja varnost na naših cestah.

Pripravil:
Matija Petovar
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj