Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za vikend, od 22.6. do 25.6.2012

Poročilo za vikend, 22. - 25. junij  2012

Poročilo za vikend, 22. - 25. junij 2012

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za petek, soboto, nedeljo in ponedeljek (22., 23., 24. in 25. junij 2012): PETEK, 22.6.2012 – Neznani storilec je iz cerkve V Ribnici izvršil  tatvino digitalnega fotoaparata in s tem lastnika oškodoval za 2.500 UER. Po vseh zbranih obvestili bo napisana kazenska ovadba.

SOBOTA, 23.6.2012
V Ribnici smo obravnavali prometno nesrečo, v kateri je povzročitelj  zaradi neprilagojene hitrosti poškodoval dva parkirana osebna avtomobila, pri tem pa se je lahko telesno poškodoval. Ker je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, mu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje, zoper njega pa je bil napisan obdolžilni predlog.

NEDELJA, 24.6.2012
Smo obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, pri čemer je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom poškodoval osebni avtomobil. Lastnik vozila je s tem oškodovan za 300 EUR. Napisana bo kazenska ovadba.

Obravnavali smo tudi prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, do katere je prišlo zaradi neustreznega zavarovanja vozila, ko je voznik zapustil vozilo. Zaradi tega je posledično vozilo zapeljalo po travniku navzdol na cesto, po kateri je pravilno pripeljal oškodovanec ter trčil vanj. Skupna materialna škoda znaša približno 7.000 EUR, zoper voznika, ki ni storil vse potrebno, da se vozilo ne bi samo začelo premikati, pa je bil izdan plačilni nalog.

PONEDELJEK, 25.6.2012
[oglas tip=”180×150″]Na PP je poklicala občanka in povedala, da ji je neznani storilec na dvorišču požagal tri smrekice. S tem dejanjem je oškodovana za približno 50 EUR. Po vseh zbranih obvestilih bo napisana kazenska ovadba.

Na PP se je zglasil občan in povedal, da je vozil po glavni cesti iz smeri Ljubljane proti Ribnici. Med vožnjo mu je izpod drugega vozila v vetrobransko steklo priletel kamen in ga poškodoval. Napisan bo uradni zaznamek.

Na relaciji Žlebič – Sodražica pa je voznica osebnega avtomobila povozila neznano žival ter poškodovala osebni avtomobil. O zadevi bo napisan uradni zaznamek.

Policisti PP Ribnica so po večmesečnem delu uspešno zaključili dve preiskavi KD in sicer KD povezano z gospodarsko kriminaliteto in KD povezano s proizvodnjo in prodajo prepovedane droge. V obeh primerih je bila storilcem odvzeta prostost, predana sta bila v nadaljnji postopek PS, ki je zanju odredil pripor.

OPOZORILO

S strani občanov Lipovščice in Sodražice smo bili obveščeni o pojavu medvedov, zato opozarjamo občane in sprehajalce na previdnost pri hoji v naravi.

Pripravil:
Jože Grže, policist I
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj