Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za vikend, od 22.2 do 24.2.2013

Poročilo za vikend
Poročilo za vikend
Poročilo za vikend, 22.- 24.2. 2013

Poročilo za vikend, 22.- 24.2. 2013

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za petek, soboto in nedeljo (22., 23. in 24. februar 2013): V Petek smo v Ribnici obravnavali tatvino mobilnega telefona. S tem dejanjem je naznaniteljica  oškodovana za približno 250 EUR. Napisana bo kazenska ovadba.

Obveščeni smo bili tudi o tatvini kosilnice in gozdarskega vitla. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času od 21. do 22. 2. 2013 pristopil do odprtega gospodarskega poslopja, iz katerega je odtujil kosilnico in gozdarski vitel. S tem dejanjem je neznani storilec oškodoval naznanitelja za približno 2.000 EUR. Po vseh zbranih obvestilih bo napisana kazenska ovadba.

V Ortneku pa so policisti pri rednem delu naleteli na prometno nesrečo. Ugotovljeno je bilo, da gre za prometno nesrečo z materialno škodo. Ker so vozila in vozniki izpolnjevali vse pogoje za udeležbo v cestnem prometu, so policisti odstopili od ogleda prometne nesreče.

Sobota, 23.2.2013
V Soboto smo bili s strani občanke obveščeni, da ji je neznani voznik poškodoval osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da ji je neznani voznik poškodoval osebni avtomobil, katerega je imela parkiranega pred podjetjem v okolici Ljubljane. Materialna škoda, ki je pri tem nastala znaša približno 300 EUR. Napisan bo uradni zaznamek.

V okolici Žlebiča pa smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Pobegli voznik je bil naknadno izsleden, izdan pa mu bo plačilni nalog.

Obravnavali smo tudi dogodek, in sicer je občan pri hoji po stopnicah padel in se huje telesno poškodoval. Odpeljan je bil NA UBKC, kjer je ostal na zdravljenju. Po vseh zbranih obvestilih bo napisano poročilo na ODT.

Obveščeni pa smo bili še o kršitvi javnega red in miru v Ribnici. Po vseh zbranih obvestilih bodo kršiteljem izdani plačilni nalogi.

Nedelja, 24.2.2013
V Nedeljo smo bili s strani OKC-ja obveščeni, da se je na podjetju v Ribnici podrla streha. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je zaradi teže snega  na strehi podjetja Riko Ribnica popustila konstrukcija strehe, zaradi česar se je ta podrla. Nastala je večja materialna škoda. Po vseh zbranih obvestilih bo napisano poročilo na ODT.

V naselju Grič pa smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Po vseh zbranih obvestilih v zvezi izsleditve povzročitelja bo napisan ustrezen izdelek.

OPOZORILO GLEDE VREMENSKIH RAZMER:
V zadnjem času je zapadla večja količina snega, zaradi česar je pričakovati, da se bo s tem poslabšala tudi prometna varnost. Opozarjamo vse voznike, naj prilagodijo hitrost vožnje razmeram na cestah, pozorni naj bodo predvsem na pešce, ki hodijo ob voziščih, prav tako pa opozarjamo pešce, da za hojo uporabljajo hodnike za pešce, v kolikor pa teh ni oziroma zaradi večje količine snega še niso očiščeni, pa naj za hojo uporabljajo pravilno stran vozišča. Prav tako naj bodo označeni z svetlečimi odsevnimi telesi in oblečeni v svetlejša, bolj vidna oblačila.

Opozarjamo pa tudi vse lastnike parcel, da naj pri čiščenju parcel oziroma dvorišč ne mečejo snega na že splužene javne cestne površine, saj bomo ob vsaki prijavi zoper take osebe dosledno ukrepali po ZPrCP.

OPOZORILO GLEDE KAZNIVIH DEJANJ
V zvezi vlomov in tatvin ponovno obveščamo in pozivamo vse občane, da pazijo na svojo lastnino, zaklepanje stanovanj in druge samozaščitne ukrepe. Prav tako pa vse občane naprošamo, da o vseh sumljivih osebah in vozilih najprej obvestijo tukajšnjo policijsko postajo ali na št. 113.

Pripravil:
Jože Grže
Polcijska postaja Ribnica

[oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Komentiraj