Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za vikend, od 2. do 4. 9.2011

Ribnica Poročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za petek, soboto in nedeljo (2., 3. in 4. september 2011).

PETEK, 2.9.2011
Obravnavali smo poskus vloma v stanovanjsko hišo. Po vseh zbranih obvestilih bo napisana kazenska ovadba.
Policisti so pri rednem delu občanu zasegli imitacijo pištole. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog.

SOBOTA, 3.9.2011
V Sodražici se je zgodila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču voznika motornega kolesa, kateri je pri tem zadobil hude telesne poškodbe. Omenjenemu vozniku je bilo zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zaseženo motorno kolo. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog.

Intervinirali smo v zasebnem prostoru, kjer je občan doma razgrajal. Prav tako pa se je med postopkom tudi nedostojno vedel do policistov. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

NEDELJA, 4.9.2011
Na glavni cesti II. reda 106 izven naselja Ortnek se je zgodila prometna nesreča, do katere je prišlo zaradi napačne strani in smeri vožnje voznika tovornega vozila. V prometni nesreči so tri osebe zadobile lahke telesne poškodbe.

Obveščeni smo bili še o eni prometni nesreči v Ribnici, kjer sta bili udeleženi dve vozili. Zaradi nasprotujočih se izjav udeležencev o poteku nesreče, bo o zadevi napisan UZ.

Voznica osebnega avtomobila je na travnatem parkirišču v Ribnici zapeljala čez kamen in poškodovala osebni avtomobil. Napisan bo UZ.

Obravnavali smo tatvino denarnico z denarjem in dokumenti iz osebnega avtomobila. Po vseh zbranih obvestilih bo napisana kazenska ovadba.

Zaradi kršitve javnega reda in miru in nadaljevanjem s kršitvijo kljub večkratnim opozorilom policistov je bilo zoper tri osebe odrejeno pridržanje. Kršiteljem je bil izdan plačilni nalog.

OPOZORILO

Še vedno so prvi šolski dnevi, zato ponovno opozarjamo in naprošamo udeležence v prometu na previdno vožnjo predvsem v okolici šol in šolskih poti.

Pripravil:
Matija Petovar, Policist I
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj