Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za vikend od 16. do 18.9.2022

Poročilo za vikend
Poročilo za vikend

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za petek, soboto in nedeljo (16., 17. in 18. september 2022):

PETEK, 16. september 2022
Na glavni cesti II. reda 106 smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen izdelek.

Dne 15. 9. 2022 se je pri trgovini Lidl v Ribnici zgodila prometna nesreča med voznikom osebnega avtomobila in kolesarko, katera je pri tem utrpela telesne poškodbe. Zaradi razjasnitev okoliščin prometne nesreče, naprošamo morebitne očevidce, da pokličejo na tuk. PP na št. 01/ 837-21-10 ali na št. 113.

Na regionalni cesti R 653 je voznik osebnega avtomobila povozil srno. Za poginulo srno je poskrbel revirni lovec, vozniku pa je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA, 17. september 2022
Na regionalni cesti Ponikve – Rašica je voznik tovornega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in se prevrnil na streho. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper voznika ustrezen ukrep.

Na tuk. PP se je zglasila tujka in podala vlogo za začasno zaščito.

Obravnavali smo tatvino goriva iz rezervoarja delovnega stroja. Oškodovanec je podal izjavo o umiku predloga za pregon storilca kaznivega dejanja.

V Ribnici smo obravnavali prometno nesrečo, katero je povzročil voznik tovornega vozila zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. Ena oseba je utrpela lahke telesne poškodbe, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Sprejeli smo prijavo o kršitvi javnega reda in miru. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen izdelek.

Obravnavali smo tatvino desk in drv v skupni vrednosti približno 6.000 EUR. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

Na regionalni cesti R 655 je voznica osebnega avtomobila povozila srno. Voznici je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

Na glavni cesti II. reda 106 je voznik osebnega avtomobila zapeljal v udarno jamo in poškodoval platišče. O zadevi bo napisan uradni zaznamek.

NEDELJA, 18. september 2022
Obravnavali smo dve kaznivi dejanji in sicer tatvino akumulatorja in tatvino viteške čelade. V obeh primerih bo po vseh zbranih obvestilih napisana kazenska ovadba.

Na lokalni cesti Lipovec – Dolenja vas je voznik osebnega avtomobila povozil srnjaka. Vozniku je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

Pripravil:
Matija Petovar
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj