Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za vikend, od 12.4 do 14.4.2013

Poročilo za vikend
Poročilo za vikend
Poročilo  za vikend, od 12. do 14. 4. 2013

Poročilo za vikend, od 12. do 14. 4. 2013

Ribnica Poročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za petek, soboto in nedeljo (12., 13. in 14. april 2013): Policisti so preko vikenda obravnavali večje število  tatvin in vlomov v vikende in hiše na območju PP Ribnica, kjer so bili odtujeni akomulatorji, barvne kovine  in telekomunikacijske naprave. Prav tako pa je prišlo do povečanega števila vlomov tudi na območju sosednjih postaj, v zvezi tega naprošamo za previdnost in dosledno obveščanje PP v zvezi pojava sumljivih oseb in vozil.

Policisti so tudi obravnavali več kršitev JRM in sicer je prišlo do spora med varnostniki in obiskovalcem v nočnem lokalu zaradi prepovedi vstopa.
Obravnavali so tudi kršitev JRM, kjer sta dva znanca fizično obračunala s prijaviteljem.
Prav tako so obravnavali dogodek, kjer je oseba prišla v spor z skupino motoristov, pri tem pa so fizično obračunali z njim. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Prav tako so obravnavali PN s pobegom, kjer je NN voznik tovornega vozila poškodoval aluminijasti žleb strehe in s kraja pobegnil. Za voznikom še poizvedujemo.

Obveščamo vas , da bo v obdobju od 15. 4. 2013 do 21. 4. 2013 potekal Evropsko usklajen poostren nadzor hitrosti »SPEED« , kjer je namen povečanje spoštovanja predpisov o omejitvi hitrosti  in zmanjšanje števila mrtvih zaradi neprilagojene hitrosti.

Posredujemo tudi obvestilo za javnost Ministrstva za notranje zadeve:
Ministrstvo za notranje zadeve poziva vse tujce z dovoljenjem za stalno prebivanje v Sloveniji, naj čim prej, najkasneje pa do 18. maja 2013, zamenjajo dovoljenje za stalno prebivanje v obliki nalepke v potnem listu za dovoljenje v obliki kartice, saj od tega datuma naprej ne bodo več veljavna stara dovoljenja za prebivanje.
Dovoljenje za stalno prebivanje lahko zamenjate na upravni enoti.

Pripravil:
Toni Vidmar
Policijska postaja Ribnica
[oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Komentiraj