Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za sredo, 20.1.2021

Poročilo za sredo
Poročilo za sredo

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za sredo, 20. januar 2021: Na G2 106 obravnavali prometno nesrečo I.kategorije, udeležencema izdano Obvestilo o odstopu od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku skladno s 4.odstavkom 111.člena ZPrCP.

Opravili ogled vozila, katerega je NN voznik poškodoval na parkirnem prostoru, o zadevi napisan uradni zaznamek.

Občanoma je bila zasežena manjša količina prepovedane droge, zoper oba sledi odločba o hitrem postopku.

Obravnavali kaznivi dejanji Tatvine in Nedotakljivosti stanovanja. Ugotovljeno je bilo, da je bivša partnerica brez dovoljena oškodovanca vstopila v garažo stanovanjske hiše in izvršila tatvino psa. Zoper osumljenko bo podana kazenska ovadba.

Obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, napisan bo uradni zaznamek.

V ponedeljek 25.1.2021 se začne poostren nadzoru nad uporabo mobitelov med vožnjo. Podatki Agencije za varnost prometa, kot tudi več mednarodnih raziskav izkazujejo, da kar 75 % ljudi med vožnjo uporablja mobilni telefon. Vozniku, ki med vožnjo uporablja mobilni telefon, se poslabša reakcijski čas, počasneje reagira na prometno signalizacijo, njegov zavorni čas je daljši, zmanjšano pa je tudi zaznavanje okolice in prometa. Zaradi uporabe mobilnega telefona obstaja večje tveganje pri ključnih odločitvah v prometu.

Pripravil:
Bojan Kramžar
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj