Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za sredo, 16.3.2022

Poročilo za sredo
Poročilo za sredo

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za sredo, 16. marec 2022: V preteklih štiriindvajsetih urah smo policisti PP Ribnica obravnavali naslednje zadeve za poročanje:

  • prometno nesrečo II. kategorije, kjer je voznik osebnega avtomobila zbil pešča. Zaradi razjasnitve okoliščin naprošamo morebitne očividce, da se z informacijami obrnejo na PP Ribnica, katera obravnava zadevo.

OBVESTILO O VELIKI POŽARNI OGROŽENOSTI;
Ker smo bili v zadnjem času obveščeni o več travniških požarih, vas obveščamo in opozarjamo, da je na podlago 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju ( Uradni list RS, štev. 20/14). Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglasila:
VELIKO POŽARNO OGROŽENOST NARAVNEGA OKOLJA OD 14. MARCA 2022 NA OBMOČJU CELOTNE DRŽAVE

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.
Policisti bomo v času razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajali poostrene nadzore in zoper kršitelje dosledno ukrepali.

Pripravil:
Mitja Bajde
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj