Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za sredo, 14.6.2017

Poročilo za sredo
Poročilo za sredo

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za sredo, 14. junij 2017: Obravnavali smo kaznivo dejanje Tatvine. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper storilca podana kazenska ovadba.

Na glavni cesti G2 106 v Prigorici smo obravnavali prometno nesrečo, pri kateri se je voznik kolesa hudo telesno poškodoval. Po vseh zbranih obvestilih bo izveden ustrezen ukrep.

V naselju Velike Lašče je voznik osebnega avtomobila povozil kamen in poškodoval vozilo. O zadevi bo napisan uradni zaznamek.

OBVESTILO:

Zaradi kolesarske dirke bo prihajalo do kratkih popolnih zapor odsekov cest. Voznike pozivamo, naj v tem času raje uporabijo vzporedne ceste.

Vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, da zaradi varnosti udeležencev prireditev in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov in navodila rediteljev.

Udeležence opozarjamo na prometna pravila v primeru, ko opazijo policijsko vozilo, ki uporablja rdečo-modro svetilko ter zvočne znake. Takrat morajo ustaviti svoje vozilo in se umakniti z vozišča, razen, če jim policist ne odredi drugače. Vozniki smejo z vožnjo nadaljevati šele, ko odpeljejo mimo vsa vozila v koloni, vključno z vozilom, ki uporablja rdečo-modro svetilko in vozilo organizatorja z napisom “Konec kolesarske dirke”. Šele takrat lahko vozniki nadaljujejo z vožnjo. Določba velja tudi za pešce, ki se morajo umakniti z vozišča.

Pripravil/a:
Mitja Andoljšek
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj