Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za praznike od 30.4. do 2.5.2019

Poročilo za četrtek
Poročilo za četrtek

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za torek, sredo in četrtek (30. april ter 1. in 2. maj 2019):

TOREK, 30. april 2019
Obravnavali smo vlom v hlev, iz katerega je storilec odtujil predmete v skupni vrednosti približno 650 EUR. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

Obveščeni smo bili o odvrženih smeteh. Opravljen je bil ogled kraja, o zadevi pa bo napisano poročilo Inšpekcijskim službam.

Obravnavali smo tri primere povoženja divjadi. V vseh primerih bo napisan ustrezni izdelek.

SREDA, 1. maj 2019
Policisti so pri rednem delu vozniku neregistriranega štirikolesnika le tega zasegli zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, zoper njega pa sledi tudi obdolžilni predlog.

V Ribnici smo obravnavali prometno nesrečo, kjer je voznik kolesa z motorjem zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog.

ČETRTEK, 2. maj 2019
Obveščeni smo bili o prometni nesreči, katera se je zgodila na glavni cesti II. reda 106 izven naselja Velike Lašče. Obema udeležencema je bilo izdano Obvestilo o odstopu od ogleda.

Policisti so pri rednem delu prijeli 5 tujcev, kateri so ilegalno prestopili državno mejo in 2 sprovajalca. Tujci bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom, zoper oba sprovajalca pa je bilo odrejeno pridržanje.

Pripravil:
Matija Petovar
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj