Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za ponedeljek, 31.8.2015

Poročilo za ponedeljek
Poročilo za ponedeljek

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za ponedeljek, 31. avgust 2015: Tekom včerajšnjega dne smo obravnavali pet kaznivih dejanj in sicer kaznivo dejanje Nasilništva, kaznivo dejanje Kršitev nedotakljivosti stanovanja, kaznivo dejanje Zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje, kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari in kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe. V vseh primerih bo po vseh zbranih obvestilih napisana kazenska ovadba.

V Ribnici je bila najdena manjša denarnica z nekaj gotovine, katero lahko lastnik prevzame na tuk. PP.

Na glavni cesti II. reda 106 med Turjakom in Rašico smo obravnavali prometno nesrečo, katera se je zgodila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznice osebnega avtomobila. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je povzročiteljica v času prometne nesreče vozila pod vplivom alkohola, zoper njo pa sledi obdolžilni predlog.

Policisti pa so pri rednem delu zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje še enemu vozniku osebnega avtomobila. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

OBVESTILO UDELEŽENCEM CESTNEGA PROMETA
V prihodnjih dneh bomo policisti nadaljevali z aktivnostmi, povezanimi z zagotavljanjem varnosti v cestnem prometu. Ob začetku šolskega leta bomo še bolj prisotni ob šolah in poteh, ki jih otroci uporabljajo za prihod v šolo in iz nje. Med drugim, bodo naše aktivnosti usmerjene v umirjanje prometa, pravilnemu prečkanju ceste, opremljenosti prvošolčkov in kolesarjev, uporabi zaščitnih čelad in zadrževalnih sistemov na vseh sedežih v vozilih. Posebej bomo preverjali tudi tehnično brezhibnost in označenost vozil s katerimi otroci prihajajo v šolo in ostalih predpisov, ki urejajo to področje.

Za varnost otrok ni odgovorna zgolj policija, temveč smo za to odgovorni vsi, ki smo kakorkoli udeleženi v cestnem prometu, zato pozivamo vse, da se, ne samo v teh prvih šolskih dnevih, ampak skozi vse leto, obnašamo strpno in odgovorno ter na ta način vsi skupaj poskrbimo, da bo vsem, še posebej pa najšibkejšim udeležencem cestnega prometa, zagotovljena čim večja varnost na naših cestah.

Pripravil:
Matija Petovar
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj