Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za četrtek, 27.10.2016

Poročilo za četrtek
Poročilo za četrtek

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za četrtek, 27. oktober 2016: Policisti so obravnavali povoženje divjadi, kjer je voznik z osebnim avtomobilom trčil v srno ki je prečkala vozišče. Srna je na kraju poginila, na vozilu pa je nastala materialna škoda. Napisan je bil ustrezen izdelek.

Policisti so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, kjer je bila odtujena zlatnina iz objekta. Policisti zadevo obravnavajo, napisana pa bo kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Neznanec je poškodoval parkirano vozilo in s kraja odpeljal. Opravljen je bil ogled vozila o dogodku pa bo napisan ustrezen izdelek.

Policisti so obravnavali povoženje divjadi, kjer je voznik z osebnim avtomobilom trčil v jazbeca ki je prečkal vozišče. Jazbec je na kraju poginil, na vozilu pa je nastala materialna škoda. Napisan je bil ustrezen izdelek.

Občane opozarjamo na nekaj pojavov poslabšanja varnosti na različnih področjih, ki se običajno dogajajo ob prihajajočih praznikih.

Pričakuje se povečan promet v okolici cerkva in pokopališč. Voznike zato opozarjamo, naj bodo strpni, upoštevajo naj cestnoprometne predpise in naj bodo še bolj pozorni na pešce! Pešcem pa svetujemo, naj poskrbijo za lastno varnost tako, da so na cestah še posebej previdni in vidni.

Upoštevajo naj samozaščitne ukrepe, da se izognejo tatvinam iz avtomobilov in naj torbic, kovčkov in drugih predmetov ne puščajo na policah, sedežih ali na drugih vidnih mestih. Ti predmeti so vaba za tatove. Poskrbijo naj tudi za samozaščitne ukrepe svojih stanovanj, medtem ko so zdoma. V primeru da v okolici opazijo sumljive osebe ali vozila, naprošamo občane da obvestijo tukajšnjo PP ali pokličejo na številko 113.

Policisti bodo z namenom zagotavljanja čim boljše varnosti občanov, v tem obdobju izvajali različne poostrene nadzore na področju prometne varnosti in preprečavanju kaznivih dejanj ter kršitvah javnega reda in miru.

Drugih interventnih dogodkov nismo obravnavali.

Pripravil:
Toni Vidmar
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj