Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za četrtek, 25.9.2014

Poročilo za četrtek
Poročilo za četrtek
Poročilo za četrtek 25.9.2014

Poročilo za četrtek 25.9.2014

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za četrtek, 25. september 2014: Na G2 106, med Goričo in Nemško vasjo, je voznik osebnega avtomobila pri prehitevanju kolone vozil, s stranskim ogledalom trčil v stransko ogledalo vozila v koloni. Po trčenju je s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil sovje podatke. Z zbiranjem obvestil je bil povzročitelj kasneje izsleden.
Policisti so pri kontroli prometa ustavili tudi voznik kombiniranega vozila, Ugotovljeno je bilo, da je vozil  brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola,  v izdihanem zraku je imel 1.22  mg/l alkohola. Kombinirano vozilo mu je bilo zaseženo.

Občan je na PP prijavil tatvino avtomobilskega ključa, katerega je izvršil NN storilec pred približno 3 leti iz odklenjenega vozila, ki je bilo parkirano pred stanovanjsko hišo.

Pri tatvini goriva iz delovnega stroja sta občana zalotila storilca ter o tem obvestila lastnika, le ta pa je zadevo prijavil na tukajšnjo PP.

Voznik tovornega vozila se je v Malih Laščah, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, zaletel v vozilo pred njim, s katerim je voznica  nameravala zaviti v levo. Povzročitelj je s kraja odpeljal pred prihodom patrulje. Kasneje je bil izsleden v kraju Selo pri Robu. Pri preizkusu alkoholiziranosti je bilo ugotovljeno, da ima 1.12 mg/l  alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zoper njega pa je bilo odrejeno tudi pridržanje.

Pripravil:
Bojan Kramžar
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj