Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za četrtek, 23.2.2017

Poročilo za četrtek
Poročilo za četrtek

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za četrtek, 23. februar 2017: Občanu je bil zasežen zavitek z neznano grudasto snovjo bele barve, za katero se sumi da gre za prepovedano drogo. Po opravljenem preliminarnem testu, bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

Za prihajajoči pustni čas pa bi imeli za občane še nekaj opozoril :

  • Voznike opozarjamo, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask. Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) v 35. členu namreč predpisuje, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem sodijo tudi maske, lasulje, kostumi in podobno! Za neupoštevanje te določbe je predpisana globa 120 evrov.
  • Vse tiste, ki se boste kot vozniki odpravili na različna praznovanja in pustne zabave, opozarjamo, da ne uživate alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi in zdravil, ki zmanjšujejo sposobnost za vožnjo. Tistim pa, ki boste uživali alkoholne pijače, svetujemo, da poskrbite za druge, primernejše oblike prevoza na zabavo ali domov.
  • S pustovanjem je povezanih tudi več varnostnih pojavov, ki lahko negativno vplivajo na splošno varnost in počutje državljanov. Zato udeležence pustnih prireditev kot tudi druge državljane opozarjamo na pomen samozaščitnega ravnanja. Pustni čas, gnečo na javnih prireditvah ipd. lahko posamezniki namreč izkoristijo za kršitve javnega reda in različna kazniva ravnanja, kot so ropi in drzne tatvine.

Pripravil/a:
Mitja Andoljšek
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj