Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za četrtek, 14.2.2013

Poročilo za četrtek
Poročilo za četrtek
Poročilo za četrtek, 14.2.2013

Poročilo za četrtek, 14.2.2013

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za četrtek, 14. februar 2013: V domu starejših občanov Ribnica smo obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Na parkirnem prostoru pred trgovino Mercator v Ribnici smo obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik poškodoval parkiran osebni avtomobil, na katerem je nastala materialna škoda za približno 200 EUR. Napisan bo uradni zaznamek.

V Lepovčah smo obravnavali kaznivo dejanje ropa. Ugotovljeno je bilo, da je osumljenec pristopil do oškodovanca in od njega zahteval denar. Ker mu oškodovanec ni hotel izročiti denarja, je osumljeni izza pasu potegnil nož in mu zagrozil. Osumljenec je bil prijet, zoper njega pa je bilo odrejeno pridržanje, skupaj s kazensko ovadbo pa bo predan Okrožnemu sodišču Ljubljana.

Obravnavali smo še tatvino drv v Lepovčah, in sicer je neznani storilec v času od 7. 2. 2013 do 11. 2. 2013 pristopil do vikenda in odtujil približno 1.5 m3 bukovih drv. Napisana bo kazenska ovadba.

OBVESTILO: Na policijsko postajo je občan prinesel kontaktne ključe osebnega avtomobila znamke Škoda, in sedem cilindričnih ključev. Kdor omenjene predmete pogreša, se lahko zglasi na tuk. Policijski postaji in jih prevzame.

OPOZORILO: V zvezi vlomov in tatvin ponovno obveščamo in pozivamo vse občane, da pazijo na svojo lastnino, zaklepanje stanovanj in druge samozaščitne ukrepe.

Prav tako pa vse občane naprošamo, da o vseh sumljivih osebah in vozilih najprej obvestijo tukajšnjo policijsko postajo ali na št. 113.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Včeraj smo bili obveščeni tudi o »belem kombiju«, katerega voznik in sopotnik naj bi v Sodražici opazovala otroke in jih ogovarjala. Policisti so zadevo preverili in ugotovili, da je bilo v Sodražici več belih kombijev, kateri so prevažali upokojence, ki so imeli na smučišču tekmovanje v smučanju. Ugotovljeno je bilo, da so občani povezovali kombi z izjavami v medijih o ugrabitvah otrok, vendar je šlo za lažen preplah.

Pripravil:
Jože Grže, policist I
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj