Črna kronika

Na cesti Škrajnek–Bukovec pri Velikih Poljanah trčila traktor in osebno vozilo, ki je zagorelo

Prometna nesreča, Velike Poljane, 22.7.2017, 2
Prometna nesreča, Velike Poljane, 22.7.2017, 2

Velike Poljane – Včeraj, 22. julija 2017, ob 11.23 sta na cesti Škrajnek – Bukovec pri Poljanah, občina Ribnica, trčila traktor in osebno vozilo pri čemer je osebno vozilo zagorelo.

Gasilska enota Ribnica – 22.7.2017 ob 11. uri in 23 minut smo bili pozvani na prometno nesrečo v kraju Škranjek pri Velikih poljanah.
Obveščeni smo bili, da je oseba ukleščena v vozilu ter, da je vozilo zajel ogenj. Trčila sta traktor in osebni avtomobil. Zaradi navedenega je ReCO Ljubljana aktiviral poleg gasilcev PGD Ribnica še gasilce PGD Velike poljane.

Ob prihodu na kraj smo začeli z vsemi standardnimi postopki ob taki nesreči. Policistom smo pomagali zavarovati kraj prometne nesreče, reševalcem pa pomagali pri oskrbi treh poškodovanih oseb. Cestišče smo zaradi razlitih motornih tekočin posuli s peskom ter ga pometli. Na enem izmed udeleženih vozil smo preventivno tudi odstranili ožgan akumulator, gasilci PGD Velike poljane pa so goreče vozilo pogasili ter vršili požarno stražo do končanega ogleda kraja prometne nesreče s strani policistov.

Omeniti velja še prisebno dejanje voznika traktorja – tudi udeleženega v prometni nesreči. Kljub ognju, ki je zajel osebno vozilo, je s skrajnimi napori uspel ukriviti vrata toliko, da je lahko čez okno izvlekel ukleščenega voznika iz gorečega vozila. Sam se je pri tem lažje poškodoval, vendar je s tem dejanjem rešil življenje vozniku osebnega vozila, ki je skoraj v celoti pogorelo.

V nesreči so se poškodovale tri osebe. Reševalci in dežurni zdravnik NMP Ribnica so dve lažje poškodovani osebi oskrbeli na kraju, tretjo osebo pa so s hujšimi poškodbami odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Vir: FB stran Gasilske enote Ribnica

Komentiraj